Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PRVI PUT NA BLATINAMA: 'Advent od srca' humanitarnog karaktera

PRVI PUT NA BLATINAMA: 'Advent od srca' humanitarnog karaktera

Matijević je najavio bogati dvodnevni program

Na Blatinama se organizira dvodnevni advent, a sav prihod bit će doniran Udruzi osoba s cerebralnom paralizom Srce. Predsjednik kotara Blatine i gradski vijećnik Davor Matijević pozvao je i svoje susjede i sve građane Splita da se pridruže prvom Adventu u ovom kotaru koji uz to ima i humanitarni karakter. Dobrotu 23. i 24. prosinca prati program uz DJ Duplu, glazbu uživo, bogate sadržaje za djecu od koje izdvojimo jahanje ponija.

- Kao gradski vijećnik prvi put sam se preko udruge Srce upoznao s problemima osobama s invaliditetom i drago mi je da zajednički organiziramo naš prvi Advent - rekao je Matijević.

Istaknuo je i da će se prigodno zvati 'Advent od srca'.

Dajana Škrobica, predsjednica udruge Srce se zahvalila Matijeviću i kotaru Blatine-Škrape ističući kako im je svaka pomoć dobrodošla i da su se rado odazvali lijepom pozivu. Podsjetila je da djeluju već 27 godina, broje 70 članova koji se druže u 77 kvadrata.

- Naši su članovi sada već velike cure i momci i pokušavamo im osmisliti kvalitetan program. Od sredstava s adventa na Blatinama kupit ćemo bijelu glinu koja je također u vrijeme inflacije poskupjela - kazala je.

Osim s bijelom glinom, organiziraju i druge likovne i glazbene radionice, odlaze na kuglanje i jahanje, s djecom rade i fizioterapeuti, na pomoći su i psiholozi.

- Puno je problema, za zadnje projekte s kojima smo aplicirali na gradski natječaj nismo dobili tražene iznose, jer nije bilo vlasti, gradonačelnik je bio u ostavci. Na kraju, 10.000 kuna smo dobili - otkrila je Škrobica.

Prostor im je također neadekvatan, ali se i dalje organiziraju kako najbolje mogu u njemu jer sve što su im nudili kao zamjenu je neadekvatno. Prevedeno, uglavnom na visokim katovima ili prizemlju, a nudili su im i nedovršene prostore.

Nadaju se da će nova vlast imati više sluha za osobe s invaliditetom. Ipak, neovisno o vlasti, jedna je velika radost, što god radili, Splićani se odazovu.

- Naši sugrađani su ljudi velikog srca - zaključila je Škrobica.

Vaša reakcija na temu