Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Puccinijeva opera 'Gianni Schicchi' u Domu kulture Zvonimir
Kultura Piše: Dalmatinski portal

Puccinijeva opera 'Gianni Schicchi' u Domu kulture Zvonimir

Ulaz je slobodan

Javna ustanova u kulturi Zvonimir Solin u suradnji s Umjetničkom akademijom Sveučilišta u Splitu prikazuje glazbenu komediju 'Gianni Schicchi' Giacoma Puccinija, u petak, 18. listopada 2024., s početkom u 19.30 sati. 

Mnogi ističu kako je upravo ovaj naslov, uz 'La Bohème' i 'Toscu', najuspjelije Puccinijevo operno djelo te ujedno i najznačajnija talijanska glazbena komedija iza Verdijevog 'Falstaffa'. U ovoj produkciji nastupaju studenti Odjela za solo pjevanje splitske Umjetničke akademije predvođeni mentorima Terezijom Kusanović i Marijom Krnićem, a na daskama solinskog Zvonimira će im se kao gosti pridružiti bariton Berislav Jerković, izv. prof. na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku u ulozi Giannija Schicchija, zagrebački tenor Matej Predojević u ulozi Rinuccia i bas Slavko Sekulić, koji u ovoj sezoni nastupa kao solist Opere HNK Rijeka, kao Simone. Dirigent je mo. Veton Marevci, redateljica Aneta Gotovac, a za klavirsku pratnju je zadužen Zoran Velić

Ulaz je slobodan. 

Vaša reakcija na temu