Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot Rajkova obitelj odlučila donirati organe: Tako će i dalje živjeti

Rajkova obitelj odlučila donirati organe: Tako će i dalje živjeti

U 66. godini preminuo je Rajko Dujmić, glazbenik i skladatelj, vođa grupe Novi fosili te dobitnik Porina za životno djelo

Kako saznaje 24sata, Rajkova obitelj odlučila se i u ovim najtežim trenucima, za humani čin. Donirat će Rajkove organe kako bi nekome spasili život, kad se već njegov morao ugasiti. 

- Stotine dana i stotine noći proveli smo zajedno. Nikad nam nije bilo dosadno, u 35 godina ni jednom se nismo posvađali. Predivna, blaga narav koju nisi trebao tražiti da pomogne, sam se uvijek nudio. Ponosan sam na obitelj koja je odlučila darovati njegove organe, jer Rajko će tako nastaviti živjeti. I nekome opet pomoći - rekao je Neno Ninčević.

Podsjetimo, u 66. godini preminuo je Rajko Dujmić, glazbenik i skladatelj, vođa grupe Novi fosili te dobitnik Porina za životno djelo. Od srijede navečer nalazio se na jedinici intenzivnog liječenja na Odjelu neurokirurgije u KBC-u Rijeka na Sušaku. Tamo je dovezen u srijedu u večernjim satima nakon što je doživio tešku prometnu nesreću. Završio je u induciranoj komi, iz koje se nije probudio. 

Rajko je sletio s ceste u provaliju duboku 11 metara. Otvorili su se zračni jastuci, ali su mu slomljena dva rebra, a dobio je i snažni udarac u glavu. Kolima Hitne pomoći prebačen je u Rijeku u Klinički bolnički centar na Sušaku, a navodno je potpuno izgubio svijest u kolima Hitne pomoći tijekom vožnje u bolnicu. Od tada su se do danas liječnici borili za njegov život, no nije bilo spasa.

Vaša reakcija na temu