Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić Rakelini bajkeri napunili kazalište: 'Svećenik mi je u Nepalu rekao da do 40. godine trebam napraviti dijete, napisati knjigu i posaditi stablo'

Rakelini bajkeri napunili kazalište: 'Svećenik mi je u Nepalu rekao da do 40. godine trebam napraviti dijete, napisati knjigu i posaditi stablo'

U zgradi HNK Split danas je održana promocija knjige '300.000 kilometara motoavanture'

Jedan čovjek, jedan motor, pet kontinenata, 100 država, sedam godina, 3000.000 kilometara. Tom rečenicom opisuje se knjiga Željana Rakele '300.000 kilometara motoavanture' koju je promovirao danas u Splitu. I to u zgradi HNK, pa smo svjedočili tome da masivni BMW stoji izložen na pozornici pored govornika, a teatar je pun bajkera čiju su motori zauzeli Trg Gaje Bulata. Urednik knjige Ante Mekinić je objasnio da se ne bi trebalo čuditi mjestu promocije ovakvog djela jer je i cilj kazališta odvesti gledatelje na jedno putovanje. Nasmijao je Mekinić publiku i kazavši da je nakon par stranica pročitanog materijala Rakeli rekao da ne piše kao Krleža, ali da ni on nije mogao odvoziti to što je Željan, pa da vrijedi izdati djelo.

Rakela je, pak, znao da će izdati knjigu još 2007. godine kada je posjetio jedan hram u Nepalu.

- Jedan budistički ili hinduski svećenik je inzistirao da uđem u njegovu kućicu. Rekao sam mu da sam došao motorom iz Hrvatske, pričao sam mu koliko volim taj motor, da sam doživio 20-ak lomova... On mi je na to rekao: 'Zbog lude glave cijelo tijelo pati'.

Potom mu je, ispričao je Rakela u kazalištu, kazao da je u životu najvažniji balans. U svemu: motoru, jelu, alkoholu...

- 'A ti nisi baš u balansu', rekao mi je tada. Kazao mi je da do svoje 40. godine trebam obaviti tri stvari: napraviti dijete, napisati knjigu i posaditi stablo. Ima sam 31. godinu, računao sam da imam još dobrih devet godina. Ali sve tri stvari sam napravio u zadnjoj godini. Hajdukovu murvu sam posadio u Ložišću dva dana prije rođendana. Ispoštivao sam sve, našao balans... - ispričao je Rakela i dobio pljesak.

Na promociju su još o Rakeli govorili Peter Orešić, predstavnik tvrtke Akrapović i Vinko Šago, vlasnik firme Šago Moto, pušteni su video prilozi, za glazbeni dio bili su zaduženi tenor Vladimir Garić i grupa The Mad Catz, a iznenađenje je priredio Davor Banovac darovavši mu sliku na kojoj je Željan. Rakela je to prokomentirao riječima da i dalje Banovac ima dobru ruku za slikanje, iako je s njim doživio prometnu nesreću kod Slobodne Dalmacije kada je slomio ruku i kuk, a on prošao 'lišo'.

Vaša reakcija na temu