Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot: YouTube Razbili dva Rimčeva auta u dva dana

Razbili dva Rimčeva auta u dva dana

U videu stručnjaci iz tvrtke objašnjavaju kako se izvode crash testovi i čemu oni služe

Tvrtka Rimac automobili je na YouTubeu objavila video u kojem prikazuju crash testove svojeg novog hiperautomobila C-Two koji je u posljednjoj testnoj fazi, piše 24sata.

U videu stručnjaci iz tvrtke objašnjavaju kako se izvode crash testovi i čemu oni služe. Prikazana su i dva crash testa zabijanja u betonsku barijeru. Jedan je izveden pri 40 km/h, a drugi pri 56 km/h. U dva dana su tako razbili dva automobila vrijedna milijune eura, a do kraja crash testova bit će uništeno ukupno 11 automobila. Ogroman broj s obzirom na vrijednost auta i činjenicu da se planira proizvesti samo 150 primjeraka. 

Sve to se radi za potrebe homologacije. Naime, da bi dobio dopuštenje za prodaju auto mora biti homologiran po važećim propisima, a homologacija uključuje i opsežne crash testove kako bi se ustvrdilo da je sigurnost zadovoljavajuća. C_Two bi nakon odgode uzrokovane pandemijom na tržište trebao stići iduće godine. 


Vaša reakcija na temu