Restoran Coccolo, smješten u Trogiru kod centra Marisa, u sklopu zimskog programa uvodi glazbu uživo. Subotama će se, naime, moći osim u hrani i piću uživati i u pjesmi, a prvi će 10. studenog nastupiti Marino Franičević i bend 2 plus 1, koji garantiraju dobru zabavu.
Ono čime se Coccolo gastro tim naročito ponosi je bogata i raznovrsna ponuda u kojoj se isprepliću tradicija te moderna gastronomija. Tako se na meniju osim domaćih specijaliteta mogu naći razne tjestenine, lazanje, rižoti, jela ispod peke, a najzanimljivija je 'selekcija mesa samo za hrabre'.
- Nudimo najbolji izbor mesa s pašnjaka širom svijeta; od Irske, Južne Amerike pa sve do dalekog Japana. Selektivnim odabirom black angusa, kobea i janjetine, nudimo meso uzgajivača kontroliranog porijekla, a iz ove ekskluzivne ponude potrebno je izdvojiti japanski wagyu biftek, jedan od najcjenjenijih komada govedine na svijetu - rekao nam je Roko Puče, nagrađivani chef Coccola.
Kod japanskog wagyu bifteka zanimljivo je spomenuti da se radi o govedini uzgajanoj u pokrajini Gunma, u obiteljima koje se na farmi brinu o limitiranom broju krava kako bi svakoj od njih pružili pažnju - od posebne ishrane do čak - masaže. Ovo vrhunsko meso u potpunosti je prožeto masnoćom koje mu daje mekanu teksturu koja se lako topi u ustima, te izniman okus.
Sve vrste mesa u Coccolu, dodajmo, pripremaju se isključivo na grillu s drvenim ugljenom.
KONTAKT
A: Ulica kardinala Alojzija Stepinca 118a, Trogir
T: 021 796 079
M: 095 887 3122
E: restaurant-coccolo@hotmail.com
W: www.restaurant-coccolo.com