Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ribafish pliva za 'Bračke pupoljke' u sklopu projekta RokOtok

Ribafish pliva za 'Bračke pupoljke' u sklopu projekta RokOtok

Cilj projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh

Projekt RokOtok nastao je u spomen na Roka, dječaka koji je sa svojim ocem isplanirao upoznati i obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta prije osamnaest mjeseci, u njegovoj dvanaestoj godini.

Njegov otac Domagoj Jakopović, odlučio je nastaviti avanturu i u nju uključiti drugu djecu i roditelje kako bi zajedno ostvarili Rokov nikad završen životni projekt. Ideju za projekt dobio je pišući knjigu RokOtok. Ovo je jedinstven pothvat i njime želi, po prvi put - povezati sve nastanjene jadranske otoke, njih pedeset, kroz tri etape.

U prvoj, spaja 17 otoka. 6.7. krenuo je iz Dubrovnika na Koločep s ciljem da na Čiovo stigne 20. srpnja. Cilj projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh. A upravo kroz igre i aktivnosti s roditeljima, planira djecu učiti o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka koji posjeti.

- Ribafish kreće iz Hvara prema Milni 25. srpnja, gdje postavlja zastavicu, a zatim brodom dolazi do Zlatnog rata i u 10 sati kod bova (cca 150 m od obale) skače u more i pliva do Rata, možda i nešto kasnije dok plivači s plaže koji su odlučili s njime uplivati na Rat ne stignu do bova (djeca iz škole plivanja, turisti, dobrovoljci, surferi). Kada upiva na Zlatni rat ima predavanje o otocima, ekologiji ( s konkretnim primjerima kako očuvati Jadran), o tome kako kvalitetnije provesti slobodno vrijeme i naći balans između vremena provedena pred ekranom i igranja u prirodi i druženja djece i roditelja. Također, sva djeca su pozvana u potragu za blagom koje će biti sakriveno na Ratu. Za djecu su osigurani i pokloni kao uspomena i knjige, te medalje. Riba će ovu dionicu od Hvara do Brača plivati u pratnji prijatelja, Hvaranina Tonija Pavičića Donkića, drugog Hrvata u povijesti koji je preplivao La Manche - stoji u opisu dionice koju posvećuje 'Bračkim pupoljcima'.


Vaša reakcija na temu