Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RIDE FOR LIFE Bikeri za vikend otvaraju moto sezonu na najljepšoj dionici Jadranske magistrale

RIDE FOR LIFE Bikeri za vikend otvaraju moto sezonu na najljepšoj dionici Jadranske magistrale

Pogledajte kako je bilo prošle godine

BMW MK Dalmacija i Moto55 RT pozivaju na 'Ride For Life', otvorenje moto sezone na najljepšoj dionici Jadranske magistrale, koju sada već tradicionalno prolaze uz pratnju policije. Kao i svake godine, slogan je: 'Smanji brzinu, poštuj krivinu'.

'Cilj nam je pokazati kako se odgovorno ponaša u prometu, te uz naše vođe rute, redare, sigurnosna vozila, provesti se sigurno i sretno predivnom Jadranskom magistralom. Kao i svake godine očekuje nas mnoštvo sadržaja uzduž cijele rute, te dobrotvoran dio u suradnji s udrugom Krijesnica', kažu organizatori te dodaju kako  Ride4Life volume 4 vraća stvari na davnu 2020. godinu kada su prvi puta prošli dionicom Senj-Karlobag. 

'Nakon toga, dvije godine za redom, bura je zatvorila taj dio magistrale pa smo vozili obilaznim putevima pod pratnjom policije. Bilo je to nezaboravno iskustvo. U tih 3 godine prošli smo od Pulske arene do Dubrovačkih zidina, vozili se po Grobniku, bili u Senjskoj tvrđavi, bili na isušenom jezeru Lokve, na Sky walku, na vožnji barkama Cetinom, na poligonima sigurne vožnje, prošli smo sve najbolje moto ceste od Plominke do Lujzijane, do naše D8. Imali smo puno zabave, koncerata, stunt vožnji, edukacije, dobrotvornih akcija. Preko 2500 sudionika sudjelovalo je u Ride For Life eventima, a ove godine naučeni i poučeni svim iskustvima složili smo rutu na koju će svako imati priliku doći', opisuju.

Ruta se vozi u jednom danu, kreće u subotu, 18. svibnja, točno u podne iz Bakarca, vozi se do Splitske rive, sve uz  more.

Evo i detaljnog rasporeda događanja:

Petak, 17. svibnja 

16.00 sati - okupljanje u Bakarcu, podjela majici i narukvica svim sudionicima kod sigurnosnih automobila Ride4Life (Ford Kuga ST) u blizini bine. Jelo dobrodošlice (brudet), piće dobrodošlice, osiguran parking za sve sudionike, izložba oldtimer legendarnih automobila i motocikala, izložba Sportskog natjecateljskog kluba Šmrika. Za dobru atmosferu pobrinuti će se odličan DJ, a lokalni ugostitelji će imati odličnu ponudu.

20.00 sati - Finalni briefing rute, obraćanje organizatora sudionicima, gdje će svi skupa uživo proći pravilnik vožnje, te se još jednom upoznati sa svim aktivnostima ovogodišnje rute. Nakon toga odmor i zabava, a start je tek idući dan u podne.

Svi koji ne stignu doći u petak, mogu preuzeti majice i narukvice u subotu.

Subota, 18. svibnja

8.00-11.00 - preuzimanje majci i narukvica (mogu se preuzeti uzduž cijele rute na svim stajalištima)

12.00 - točno u podne opalit će top na Bakaračkoj rivi, te označiti početak Ride4Life eventa

'Formirat ćemo kolonu u cik-cak formaciji te pod pratnjom policije krenuti D8. U koloni na svakih 200 metara bit će vođa rute označen reflektirajućim prslukom kojeg slijedite u slučaju da se kolona razdvoji (više oko toga u pravilniku vožnje). Policija zatvara raskrižja, miče sporna vozila s prometnica, kako bi nesmetano prošli rutom', navode organizatori.

14.00 - stajanje u Karlobagu na rivi, na osiguranom parkingu. Jelo i piće dobrodošlice za sve sudionike, mogućnost razgledanja, degustacije i kupnje suvenira i lokalnih OPG proizvoda te free razgledanje samostana Svetog Josipa koji je na svega stotinjak metara od mjesta na kojem su parkirani. Bit će tu bina sa super DJ postavom, te ponešto odmora. Prije samog polaska slikat će se na rivi, sve će biti spremno od dronova do kamera.

15.30 - polazak iz Karlobaga, vozimo prema Zadru i oko 17 sati staju na benzinskoj postaji Petrol Zadar Murvica kako bi natočili gorivo. Tamo imaju free vodu, ledenu kavu, energy drink.

17.30 - kreću prema Šibenskom mostu.

18.30- dolazak na Šibenski most, jelo dobrodošlice buzara od pedoča i spektakularan pogled s mosta.

19.20 - polazak prema rivi Šibenik te nastavljaju s rive prema Kaštel Štafilić Crodux pumpi gdje imaju završnu pripremu za ulazak u Split.

20.10   - dolazak na pumpu Kaštel Štafilić Crodux, free ledena kava, voda, energy drink, tko treba napuniti goriva sad prilika.

20.35 - polazak prema tradicionalnom krugu po Stobreču, zatim spuštanje na Splitsku rivu na osiguran parking kod Dioklecijanove palače

'Bogat zabavni program s više izvođača, jelo i piće dobrodošlice, razni specijaliteti od više majstora burgera te najboljeg pečenog odojka ikad! Zabava i opuštanje do kasno u noć... ali vidimo se i drugi dan', napominju organizatori,

Nedjelja, 19. svibnja

Na lokaciji TTS u Splitu na novom kartodromu 'Luda Baba' bit će pravi spektakl. 'Tražimo najboljeg i najspretnijeg vozača na 2 i 4 kotača (motori i kartinzi). Uz bogate nagrade, uz puno zabave, live komentar, te poligon sigurne vožnje uz kratko predavanje Željana Rakele, imat će i dobrotvornu priliku da sakupimo sredstva za djecu oboljelu od malignih bolesti u suradnji s udrugom Krijesnica.

9.00 - okupljanje na kartodromu Luda Baba - probne vožnje

10.00 - predavanje Željana Rakele, te edukativna vožnja po poligonu

11.00 - natjecanje na 2 kotača

13.00 - natjecanje kartinzi

15.00 - proglašenje najboljih, dodjela nagrada i zahvalnica.

'Na Vama je da rezervirate datum 17.-19.05. i postanete dio ove nezaboravne moto avanture. Kotizacija se neće mijenjati, iznosi 50 eura po osobi, u toj kotizaciji uključena je majica i narukvica koju morate nositi kako bi imali pristup svemu navedenom. Majicu niste obavezni nositi, ali narukvica je ulaznica na sav sadržaj. Uplatu iste moći ćete napraviti kao i uvijek na račune naših udruga', dodaju organizatori.

Sve informacije su dostupne ovdje: https://www.facebook.com/share/p/3tbtB1bsxV6Kreqx/?mibextid=WC7FNe.

Pravilnik vožnje

Sva vozila koju sudjeluju u vožnji moraju biti registrirana i tehnički ispravna, vozači moraju imati svu potrebitu opremu zakonski propisanu,  obavezno je pridržavanje svih prometnih pravila, vožnja je na vlastitu odgovornost, organizator ne preuzima nikakvu odgovornost za sudionike koji krše bilo koju stavku ranije navedenu, te stavke donesenog Pravilnika 

Pravila za vožnju u koloni

-  Vozači voze u cik-cak rasporedu, vođe puta su na čelu iza safety cara, označeni reflektirajućim prslucima, kao i u koloni motocikala na cca svakih 200 m

- Razmak između dva vozača mora biti jedna sekunda, u dužinskim jedinicama je to tri duzine motora

- Kod savladavanja zavoja, cikcak raspored se mijenja u linijski te nakon izlaska iz zavoja opet se formira cik-cak.

- Kod zaustavljanja na raskrižju, vozači formiraju kompaktnu  kolonu 'parova'. Kretanjem u raskrižje, odmah počinju  formirati početni cik-cak raspored.

- Ako neki vozač u koloni mora  nakratko stati,a ne radi se o kvaru ili nezgodi, vozačima iza sebe daje znak da nastave vožnju. Kada dostigne kolonu,  zauzet će mjesto ispred  pomoćnika vođe puta, na pretposljednjem mjestu.

- U koloni je pretjecanje strogo zabranjeno!

Iznimka su vođa puta na začelju i vozač koji je dobio zadatak da neku važnu poruku prenese vođama puta ili snimatelju koji će biti posebno označeni reflektirajućim prslucima!

- Zabranjeno je pretjecanje safety cara na čelu kolone.

'Posebna zahvala Službi za sigurnost cestovnog prometa RH, MUP-u RH, Gradu Kraljevica, TZ Kraljevici, Općini Karlobag, Gradu Šibeniku, Gradu Splitu, Petrol benzinskim postajama, Udruzi Tira Bakarac, Udruzi Krijesnica, Split Grand Auto Ford, te svim sudionicima', zaključuju organizatori, a u nastavku pogledajte kako je bilo prošle godine. 


Vaša reakcija na temu