Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ROĐENDANSKA RETROSPEKTIVA Ćakula s Ivom Delalleom u Muzeju grada Trogira

ROĐENDANSKA RETROSPEKTIVA Ćakula s Ivom Delalleom u Muzeju grada Trogira

Slavi 90. rođendan

U srijedu, 18. rujna 2024., u 20 sati u lapidariju Muzeja grada Trogira održat će se Rođendanska retrospektiva Ive Delalle, jednog od osnivača Muzeja grada Trogira i Turističke zajednice grada Trogira. 

Priredit će rođendansku ćakulu s višom kustosicom Aleksandrom Bilić Petričević. U prigodnom programu sudjelovat će gradonačelnik Trogira Ante Bilić, ravnateljica Muzeja grada Trogira dr. sc. Fani Celio Cega te glazbenici Ursa Ljuban (klavir) i Luka Jadrić (violina).

Ivo Delalle - rođen 1934. u Trogiru - 18. rujna slavi 90. rođendan! Tim povodom Muzej grada Trogira organizira Rođendansku retrospektivu u kojoj će svi gosti moći otputovati u Trogir iz njegovih sjećanja - od sjećanja iz najranijeg djetinjstva, preko školovanja i prvih poslova, predsjedavanja Društvom za unapređenje turizma i čuvanje spomenika kulture, osnivanja Turističke zajednice općine Trogir, potom i Muzeja grada Trogira, ustanove s kojom njegova uspješna suradnja traje do dan danas. 

Bit će riječi o njegovim projektima predstavljanja Trogira u Zagrebu, gdje je radio kao šef protokola i tajnik komisije za međunarodnu i međugradsku suradnju, potom i novijim izložbama poput 'Trogir iz zagrebačke i trogirske zbirke Ive Delallea'. S obzirom na to da je jedan od inicijatora osnivanja (ne samo muzeja već i) galerije svoje prijateljice Cate Dujšin Ribar koja djeluje u okviru Muzeja grada Trogira, publika će čuti više i o tome kao i o njegovim vrijednim donacijama Muzeju grada Trogira…

Vaša reakcija na temu