Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Toni Brnović SAJAM VJENČANJA UŽIVO: Ne smijemo klijentima govoriti što mi nudimo, već slušati što oni traže
Sajam vjenčanja Piše: Dalmatinski portal

SAJAM VJENČANJA UŽIVO: Ne smijemo klijentima govoriti što mi nudimo, već slušati što oni traže

Kao posebna gošća najavljena je i manekenka Nina Morić


18.00 U prezentacijskoj dvorani Spaladium Arene, u sklopu Sajma vjenčanja, profesor Neven Šerić s Ekonomskog fakulteta održao je predavanja s temom 'Prilagođavanje marketinške funkcije u poslovanju poduzetnika radi efikasnog pozicioniranja, osvajanja, očuvanja i rasta tržišnog udjela u području organizacije i realizacije vjenčanja'. 

- Imamo sreću što djelujemo na području Dalmacije, koja može ponuditi ono što malo tko ima na globalnoj razini. Moramo oblikovati kompletan proizvod 'all in one', koji potencijalnom kupcu pruža sve što mu je potrebno.

Šerić je upozorio i na moguće probleme u vezi dolaska inozemnih investitora.

- Oni su ti koji imaju potreban kapital, rijetko koji će trebati usluge banaka u vezi kredita. S obzirom na to, oni će dosta lakše osvajati tržišni udio - kazao je Šerić i dodao:

- Klijetima ne smijemo pristupiti tako da govorimo što to mi nudimo, već nam oni moraju kazati što je njima potrebno, a mi im moramo omogućiti da ispunimo njihove želje.

Predavanje je privuklo velik broj zainteresiranih, koji su mogli poslušati koji su najnoviji trendovi na ovom području, a to im je omogućila Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije uz podršku RBA i Uniquea.

17.00Centar torti Delta dobro je poznat brand na području cijele Dalmacije. A riječ je brandu u vlasništvu dobro poznatog pekarskog giganta Babić, koji svojim poslovnicama pokriva čitavo područje od Zadra pa do Dubrovnika.

No, vratimo se tortama, kolačima i ostalim slasticama.

- Slobodno možemo kazati da smo vodeći po pitanju izrade torti za vjenčanje na našem području. Osim samih torti nudimo i 'slatke' kateringe za dječje rođendane, djevojačke večeri i ostale specijalne događaje. Nastojimo pratiti svjetske trendove, a ovdje smo gotovo uvijek ispred svih - u isti glas su nam kazale Meri Matković i Anita Rvović sa štanda Delte.

Tome u prilog ide i činjenica da se njihovi zaposlenici educiraju na raznim dijelovima svijeta, pa čak i na onim najudaljenijim.

- Naši 'umjetnici' putuju gotovo svugdje kako bi se educirali i stekli nova znanja. Valjda je i to jedan od razloga što su mladenci, skoro pa uvijek, oduševljeni s tortama i kolačima - otkrila je Anita i zaključila:

- Sve te torte kreiraju na Kopilici, gdje je vlasnik Ivica Babić stvorio pravo malo carstvo. Stalni smo gosti na svim mogućim sajmovima. I u Hrvatskoj i u inozemstvu. Volimo interakciju s klijentima, pa je sigurno i to jedan od razloga uspjeha.

14.40 Hotel Atrium je također jedan od izlagača na Sajmu vjenčanja. Jedna od najpopularnijih splitskih dvorana za vjenčanje nudi prijam do maksimalno 450 gostiju. 

- Popunjenost je izvrsna. Najveće zanimanje je za ljetno razdoblje, pa je izuzetno teško doći do rezervacije za termine u srpnju ili kolovozu. S druge pak strane, za zimsko i jesensko vrijeme je kudikamo lakše - kazala nam je Ena, sa štanda hotela Atrium.

Kada se priča o cijenama, nema tajni...

- Cijene se kreću ponajprije ovisno o vrsti menija i kvaliteti vina. Naravno da su ona vjenčanja, npr. s ribljim menijem, skuplja. Najmanja verzija je 47 eura, dok je ona najskuplja 100 eura - otkrila je Ena.

Iako je maksimalni kapacitet dvorane do 450 gostiju, ipak se rijetko kada skupi baš dupkom krcata sala.

- Najčešće se brojka vrti oko 300 gostiju. Nije nam problem ni parking, imamo oko 100 mjesta u garaži, a mladencima je u cijenu uključeno i VIP noćenje s uključenim doručkom. Naravno da se, ovisno o potrebi, mogu organizirati i noćenja za gosta koje dolaze iz raznih krajeva Hrvatske i inozemstva - zaključila je Ena.

14.00 - Obiteljska tradicija duga skoro pa 50 godina, od 1968. nastavlja se i dalje. Zlatarna Reić, vlasnice gospođe Silvane Righi, nudi oko 1000 modela vjenčanog prstenja, za čiju se izradu koriste ručne, ali i najsuvremenije moderne metode, poput 3D dizajna - printanja...

- Na sajmovima smo posljednjih desetak godina. Treći put smo na ovom sajmu i izuzetno smo zadovoljni. Mladenci se interesiraju, pitaju, zaustavljaju - kazao nam je Dragan Righi iz ove splitske zlatarne, koja se nalazi u samom centru grada, u Bosanskoj ulici.

Različite su cijene prstenja, a u cijenu je uključeno graviranje teksta poput imena i datuma vjenčanja. A Draganov jedini savjet, kada mu stignu mladenci, glasi:

- Ispunite svoje želje, mi smo vam na usluzi!


13.00 Foto studio Toni, u vlasništvu supružnika Tonija i Andree Brnović, jedan je od izlagača na Sajmu vjenčanja u Spaladium Areni. Foto studio Toni nudi usluge fotografiranja i snimanja vjenčanja, posebnih događaja...

- Na tržištu smo prisutni već deset godina, a evo na sajmu smo već treći put zaredom i super smo zadovoljni. Uvijek postoji interes - započela je vlasnica Andrea Brnović.

Klijenata ne nedostaje, mladenci mogu birati i između tri paketa usluga - silver, gold i diamond, ovisno o svojim potrebama.

- Skoro pa svaki vikend smo puni. Nastojimo se prilagoditi mladencima i njihovim željama, a uvijek im savjetujemo da neka fotografiranja odrade nekoliko dana prije svadbe. Manje je stresa, pa je lakše i njima i nama - kazala je Andrea.

Naravno da se najveći dio angažmana odnosi na naše područje, ali Foto studio Toni je odradio nekoliko vjenčanja i u inozemstvu.

- Bili smo u Frankfurtu i u Londonu, gdje smo fotografirali i snimali vjenčanja. Bila su to zanimljiva i korisna iskustva. Nastojimo se odmaknuti od klasike i klasičnih fotografija, a približiti se svjetskim trendovima. Tako će mladenci u našim albumima moći pronaći 'art' fotografije, a ne samo klasiku - zaključila je Andrea, koja naglašava kako su cijene njihovih usluga u normalnim rasponima.

11.10 - U Spaladium Areni je bez posebne ceremonije otvorenja počeo treći po redu međunarodni sajam vjenčanja 'Wedding Day' u organizaciji splitske tvrtke Fancy Flowers.

Dvodnevni sajam na kojem se predstavlja više od 150 izlagača službeno je počeo dobrodošlicom izlagačima i željom za dobrim poslovnim uspjehom.

Bogat program obilježit će i modne revije eksluzivnih brendova, a kao posebna gošća najavljena je i manekenka Nina Morić.

Odmah izdvojimo da je večeras s početkom u 19 sati gala modna revija.

Evo programa:

13 sati - modna revija

14.30 - degustacija gastro ponude

15 sati - prezentacija hair&make-up trendova za sezonu 2016.

16.30 sati - Edukacije za gospodarstvenike

18.30 sati - darivanje i druženje s članovima Udruge za Down sindrom

19 sati  - Gala modna revija

20 sati  - zatvaranje sajma

Vaša reakcija na temu