Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot / Facebook SCHWARZENEGGER SE OBRATIO RUSKIM VOJNICIMA 'Vaši životi su žrtvovani za besmislen rat koji je osudio cijeli svijet'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

SCHWARZENEGGER SE OBRATIO RUSKIM VOJNICIMA 'Vaši životi su žrtvovani za besmislen rat koji je osudio cijeli svijet'

'Ne želim da budete slomljeni kao moj otac kada se vratio iz Lenjingrada'

Hollywoodska zvijezda i bivši guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger obratio se devetominutnom porukom ruskom narodu, s titlovima na ruskom i engleskom jeziku. 

'Svi vi koji prosvjedujete protiv rata u Ukrajini, svijet je vidio vašu hrabrost, znamo da snosite posljedice vaše hrabrosti, uhićeni ste i premlaćeni, vi ste moji novi heroji', poručio je Schwarzenegger, koji se podsjetio vlastite dječačke fasciniranosti ruskim prvakom u dizanju utega Yurijem Petrovičem Vlasovom.

'Vi imate njegovu snagu, vi ste pravo srce Rusije', zaključio je Schwarzenegger.

Imao je i poruku za Putina.

'Počeo si ovaj rat, vodiš ovaj rat, možeš zaustaviti ovaj rat', pozvao ga je Schwarzenegger.

Sliku Vlasova imao je na zidu i svađao se s ocem zbog toga. Otac nije volio Ruse, ratovao je kod Lenjingrada i bio ranjen.

'Htio je da nađem nekog njemačkog ili austrijskog heroja. Ali sliku nisam skinuo. Nije mi bilo bitno koju zastavu Vlasov nosi', prisjetio se legendarni Terminator.

Uvijek ga je, kaže, inspirirala snaga i srce ruskog naroda.

'Postoje trenuci kada je sve toliko pogrešno da moramo govoriti. Znam da vam je vaša vlada rekla da se rat vodi za denacifikaciju Ukrajine. To nije istina. Ukrajina je zemlja sa židovskim predsjednikom čija su tri strica ubili nacisti. Ukrajina nije započela ovaj rat, nisu ga započeli ni nacisti, ni nacionalisti, započeli su ga oni na vlasti u Kremlju. Ovo nije rat ruskog naroda. Svijet se okrenuo protiv Rusije zbog Ukrajine. Nisu vam rekli istinu. Tisuće ruskih vojnika je ubijeno. Ruska vlada je lagala ne samo građanima, već i svojim vojnicima. Nisu ni znali da idu u rat. Kada vidim kako vade bebe iz ruševina, pomislim da gledam dokumentarac o užasima Drugog svjetskog rata. Kada mi se otac vratio iz Lenjingrada, bio je slomljen, fizički i psihički, živio je ostatak u života u boli, od šrapnela i srama koji je osjećao. Ruski vojnici, koji ovo gledate, već znate da je ovo istina, vidjeli ste je svojim očima, ne žellim da budete slomljeni kao moj otac. Ovo nije obrana Rusije, ovo je ilegalni rat. Vaši životi i budućnost su žrtvovani za besmisleni rat osuđen od cijelog svijeta', poručio je Schwarzenegger.

Pitao je i Putina i vlastodršce u Kremlju.

'Zašto ste žrtvovali te mladiće za svoje osobne ambicije?'


Vaša reakcija na temu