Foto: Veljko Martinović Severina Kojić i Milan Popović su dali nove intervjue, pročitajte obje strane priče

Severina Kojić i Milan Popović su dali nove intervjue, pročitajte obje strane priče

Dijete jednostavno prelazi živjeti kod roditelja koji mu je više posvećen - rekao je srpski poduzetnik

Severina Kojić je otkrila kako su izgledali sati prije nego što je sina u četvrtak nešto iza 20 sati odlukom suda trebala predati Milanu Popoviću.

- Bili smo jako duhoviti, pivali smo, smijali se, pekli palačinke. Pustili smo Dubiozu. U tom sam trenutku samo mislila na Aleksandra i da on ništa ne osjeti. Plačete u drugoj sobi da vas nitko ne čuje. Morate pregristi svoje srce i nekako na najbolji način to učiniti i mislim da sam ja napravila odličnu stvar... Rekla sam mu: ‘Vidimo se u subotu, a onda ćemo rasturiti na Xbox-u - ispričala je za Jutarnji list.

Osim što će sina viđati svakog utorka i četvrtka između 15 i 20 sati te svakog drugog vikenda od subote ujutro do nedjelje navečer, Severina će mjesečno morati plaćati 1248 kuna svakog 15. u mjesecu na Popovićev tekući račun te platiti 2900 kuna sudskih troškova.

- Sve sam očekivala, ali samo ne ovo. Istina, bojala sam se, pogotovo nakon tog zadnjeg ročišta, i to iščekivanje odluke je bilo najgore. Ali, sada me više ničeg nije strah. U životu sam doživjela dosta stvari zbog kojih sam se najčešće sramila zbog drugih, rijetko zbog sebe. Ali, to je život i ovo je također jedno veliko iskušenje koje ću svakako izdržati jer mom djetetu trebam onakva kakva ja jesam, a to je dobra, zdrava i prisebna majka, bez obzira na to što piše u toj presudi. To su samo neka slova i kao što je ono Tito rekao: ‘Ne priznajem njihov sud, ali ću ga poštovati. Nema mi druge. Ničega se više ne bojim - kazala je pjevačica.

Istaknula je da je nekoliko liječnika u nalazima pisalo da se njen sin ne bi trebao vratiti u Osnovnu školu Matije Gupca, a ona školu nije mogla promijeniti bez Popovićevog pristanka. Dodala je da fotografije svog sina objavljuje jer je ponosna na njega, kao što se svojom djecom ponose Lionel Messi i Luka Modrić, te da njoj slava ne treba.

Naglasila je da Popović nije poštovao sudsku odluku da sina treba viđati svakog drugog vikenda koja je donesena kad je Aleksandar imao tri godine, te prvih pet mjeseci od odluke nije ni došao.

- Prvih godinu dana ga uopće nije vidio. Nije čuo njegov prvi zvuk, nije vidio kad je prohodao, nije želio doći na krštenje. Kad sam ga vidjela kako daruje inkubatore nekoj drugoj djeci, meni je to bilo strašno. On je znao da me to boli. Ali, ja sam napravila jednu odličnu stvar jer sam pobjegla iz takvog odnosa - rekla je.

I Milan Popović je dao intervju. U razgovoru za srpski Blic odlučio je iznijeti svoju stranu priče. Na samom početku je ponovno naglasio da je skrbništvo nad djetetom i dalje zajedničko te da će Severina biti uključena u sve bitne aspekte djetetova života.

- Dijete jednostavno prelazi živjeti kod roditelja koji mu je više posvećen i koji ima više obzira prema svim djetetovim potrebama i koji te djetetove potrebe u potpunosti zadovoljava - rekao je Popović.

Na upit je li on obzirniji prema djetetovim potrebama od Severine, odgovorio je da se ne bi volio uspoređivati s njom. Osvrnuo se i na komentare Severininog odvjetnika Mate Matića, tvrdeći da su sve točke koje je on naveo kao manjkave u presudi - neistinite.
 
- Sve te točke koje je odvjetnik iznio kao manjkavosti su neistinite, a nisu ni dovoljno bitne da bi se ovakva presuda promijenila. Severina i ja smo se na jednom od prethodnih ročišta dogovorili da nema potrebe da posebna privremena skrbnica viđa dijete da ga ne traumatizira - rekao je komentirajući činjenicu da skrbnica nije dijete vidjela dvije godine.

Popović tvrdi da je on uvijek spreman za dogovor sa Severinom zbog dobrobiti djeteta.

- Severina je ta koja je naš odnos počela rješavati preko suda, ja sam uvijek bio za dogovor. Sve je moglo biti drugačije. Loš mir je bolji od svakog rata, kako kažu Rusi. Mjesta za dogovor je uvijek bilo i bit će, ali sada su pravila malo drugačija, majka će morati poštovati ono što je za dobrobit djeteta - rekao je.

Tvrdi i da se ništa nije drastično promijenilo u djetetovom životu jer ga redovito predaju iz jedne kuće u drugu. Razlika je, tvrdi, samo u tome što će sad dječak više vremena provoditi u očevoj kući.

- Naravno da će s mamom komunicirati telefonom, kao i sa mnom kad nismo zajedno. Sve ide dalje kao što je bilo.

Sa Severinom, tvrdi, ne komunicira jer ona to ne želi, no ističe da se nada da će se to promijeniti zbog sreće njihova djeteta.

- Naravno da se radujem što će sin više vremena provoditi sa mnom, a najviše se nadam da će Severina promijeniti svoj odnos prema meni na neki način što se tiče zajedničkog roditeljstva i da ćemo sinu moći pružiti mirno i bezbrižno djetinjstvo.

Komentirao je i Severininog supruga...

- Igor Kojić nastavlja provocirati, a to se ponovilo i prilikom posljednjeg našeg susreta, tako da ću morati poduzeti mjere kako se to ne bi događalo, naročito u prisustvu mog djeteta.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(55056, "");
Pregledaj komentare
29