Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Severina o Rajku: Nedostaješ mi, Rajko, nedostaješ generacijama koje su rasle uz Nove fosile, volimo te svi

Severina o Rajku: Nedostaješ mi, Rajko, nedostaješ generacijama koje su rasle uz Nove fosile, volimo te svi

'On je jedan od najvećih kompozitora s ovih prostora ikada'

Povodom smrti Rajka Dujmića, koji je preminuo od posljedica prometne nesreće, Severina je objavila na svom Facebooku:

'S 9 godina sestra me dovela za ruku u 'Mozaik' na audiciju za takmičenje 'Djeca pjevaju.' Kad je došao moj red, ušla sam i rekla da želim pjevati pjesmu 'Moja Milena' od Novih fosila. Remi Kazinoti, tad tek sa završenom akademijom, mi je rekao: 'Ne možeš, mala, tu pjesmu pjeva muškarac...' Rekla sam: 'Ili tu ili ništa.' On je rekao: 'Onda ništa.' I ja sam se uputila prema vratima. Moja sestra me nagovarala da pjevam neku drugu pjesmu. Nisam htjela i već sam se uhvatila za kvaku, kad se iz jednog kantuna digla jedna gospođa i rekla: 'Slušaj, Remi, pusti ovu malu da piva šta oće.' To je bila Lepa Smoje.
Takmičenje je bilo u splitskom HNK-u.
Pobijedila sam...

Rajka sam srela slučajno prije dva tjedna, izgrlili smo se i skoro zaplakali, nisam ga vidjela dugo.

On je jedan od najvećih kompozitora s ovih prostora ikada.
Jednom me nazvao i rekao da ima pjesmu 'Nedostaješ mi' za mene, ali da želi da je otpjevam u studiju nakon koncerta u 2h ujutro, umornog glasa.
Pjevala sam spavajući i molila ga da snimam sutra. 'Neee, ovo je to, ovo mi je trebalo' - kaže i sjedne u 5h ujutro za klavir u studiju i odsvira solo u toj pjesmi. Dok sam ga gledala kako svira i sklada u isto vrijeme, bila sam presretna, jer je on napisao glazbu za 'Moju Milenu'...

Da je živio u nekoj drugoj zemlji, dobio bi sve počasti, jer je svojim pjesmama bio u našim životima.

Nedostaješ mi, Rajko...
Nedostaješ generacijama koje su rasle uz Nove fosile.
'Nedostaješ mi do bola...'

Volimo te svi
Počivao u svojim pjesmama...'


Vaša reakcija na temu