Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić Severina od države tražila i dobila - minimalac

Severina od države tražila i dobila - minimalac

Prihod od poslovanja joj pao više od 20 posto

Večernji list neslužbeno doznaje da se na popisu tvrtki koje su tražile isplatu minimalca nalazi i Severina, koja se vodi kao samostalna profesija. Budući da joj je prihod pao više od 20 posto tražila je pomoć države za isplatu plaće. S obzirom na pad prihoda, poznata pjevačica  zadovoljila je osnovni uvjet za državnu potporu.

U ponedjeljak će biti objavljena lista tvrtki koje su tražile isplatu minimalca, konačan broj je oko 87.000 tvrtki, obrtnika i samostalnih profesija za približno 470 tisuća radnika, što je konačna lista za ožujak nakon što su se iščistili dvostruki zahtjevi onih koji su klikali više puta te istodobno slali papire e-mailom i online.

Svi će poslodavci za ožujak dobiti ili su već dobili 3250 kuna za svakog prijavljenog radnika. Nakon što je zaključena lista za ožujak, stiglo je i oko 5 tisuća novih zahtjeva onih koji se u mjeru uključuju od travnja, kada se državna potpora povećava na 4000 kuna, uvećano za doprinose. 

Hrvatska ima oko 20 tisuća osoba koje su se registrirale kao porezni obveznici u samostalnim profesijama pa je moguće da su novčanu pomoć države zatražile i druge estradne zvijezde.  Kako god,  'kilometarska' lista primatelja potpora zacijelo će biti jako čitano štivo, donosi Večernji list.

Vaša reakcija na temu