Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić SEVERININA ODVJETNICA O OSLOBOĐENJU REDŽEPIJA: Nije saslušana niti je dobila status koji je tražila

SEVERININA ODVJETNICA O OSLOBOĐENJU REDŽEPIJA: Nije saslušana niti je dobila status koji je tražila

'Popović je vršio pritisak'

Nakon što je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno oslobođen Gzim Redžepi, kojeg je Uskok teretio za trgovanje utjecajem u slučaju skrbništva nad sinom Severine Vučković i srpskog poduzetnika Milana Popovića, oglasila se i Severinina odvjetnica, prenosi RTL.

'Severina nema saznanja o tijeku sudskog postupka protiv Gzima Ređepija. Nije bila saslušana na sudu i nije dobila status oštećenika koji je tražila', rekla je Jasminka Biloš.

Dodala je kako je Severina iz medija saznala da je svjedok vještak promijenio iskaz koji je prethodno dao u Uskoku i od krunskog svjedoka optužbe postao svjedok obrane.

'Činjenica je da je vještak svjedok kaznenog djela trgovine utjecajem, tražio svoje izuzeće u postupku u kome je vještačio, da je Severinu pozvao na sastanak da joj to kaže, da je iskazao strah u svezi pritiska koje je imao u svezi vještačenja od strane Milana Popovića, radi čega je i tražio svoje izuzeće, a kasnije napisao nalaz u korist Milana Popovića', rekla je Biloš.

Odvjetnica smatra da postoji razlog zašto je svjedok vještak promijenio svoj iskaz i lažno iskazivao na sudu, a zatim 'ju još izvrijeđao i klevetao, ako je vjerovati medijima koji su prenijeli sadržaj suđenja'.

'Vještak je, nakon što nije dobio izuzeće u postupku, sačinio nalaz u korist Milana Popovića i da je ostao kod svog iskaza temeljem kojeg je Uskok podignuo optužnicu za trgovinu utjecajem, priznao bi da je njegov nalaz lažan, sačinjen kao posljedica trgovine i time sam  sebe doveo u sferu kaznene odgovornosti", rekla je.

'Ovako je kao svjedok obrane pogodovao ne samo Gzimu Ređepiju, već je pokušao spasiti i sebe kaznenog progona za sastav lažnog nalaza', zaključila je Biloš.

Vaša reakcija na temu