Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Paola Sablić / Šibenik.in Šibenski poduzetnik po gradu šeta s križancem mačke i leoparda

Šibenski poduzetnik po gradu šeta s križancem mačke i leoparda

Zoran Mikulandra je nabavio bengalsku mačku

Šibenskog poduzetnika Zorana Mikulandru u zadnje vrijeme se može vidjeti kako na uzici šeće mačku po gradu, ali ne bilo kakvu. Kako piše portal Šibenik.in, on se odlučio na kupnju bengalske mačke, rijetke vrste koja je, osim specifične kombinacije tigrastih i leopardskih šara, zadržala i nešto od divljeg instinkta.

Bengalska mačka nastala je križanjem obične domaće crne mačke i azijskog leoparda, a cijena jedne kreće se od 800 eura za kastrirane primjerke, pa sve do nekoliko tisuća eura za one koji žele da im ljubimac zadrži onu narav koju bi kastriranjem izgubio.

- Regina za desetak dana ide na parenje u Zagreb. Ima oko dvije godine i nabavio sam je u Italiji pa s njom još pričam na talijanski. Znate ono, aspetta, amore mio i te kao naredbe. Morat ću je polako priviknuti na hrvatski jezik, ili je upisati u neku školu za strane jezike - rekao je Mikulandra za Šibenik.in, dok mačka, iako na uzici, neumorno skače po stolovima, stolicama, šanku i skladištu lokala.


Odmah po hodu i izgledu vidi se da je Regina zadržala nešto od svojih primarnih, divljih instinkta, ali ako je odlučite primiti u ruke i pomaziti je, nema nikakvih problema. 

- S ljudima je izrazito dobra, ali kako je riječ o specifičnoj mački, Regina se svakog dana mora dosta kretati. Zato je i vodim barem dva puta dnevno na uzici po gradu. Reakcije građana su dobre, iako se dosta njih začudi kad vide da je na uzici mačka, a ne pas. Međutim, odmah vide da je riječ o posebnoj vrsti i tu onda odgovaram na brdo pitanja - rekao je Mikulandra.

Dok nije nabavio Reginu, misli da je u Šibeniku bila samo jedna bengalska mačka. Ako je to istina, sad ih ima barem četiri, jer je Mikulandra nabavio i dva mačića, muškog Simbu i ženskog Nalu. Mačići su nešto jeftiniji, jer ne potječu iz istog legla kao i Regina. Ona je potomak izvornog legla, onog kad je još prije stotinjak godina prvi put parena obična crna mačka s leopardom. Zoka ima sve papire o pedigreu.

- Regina ih baš ne voli pa sam ih morao odvojiti. Ona ima svoju sobu, a mačići svoje prostorije i boksove. U sobama moja 'kraljica' ima sve što joj treba, ali kad vidi da idem prema njoj s uzicom, odmah je sretna i počne se umiljavati. Zna da izlazi vani. Jedini problem u šetnji su oni mačci oko pijace što slobodno šeću uokolo. Nekako im je zapela za oko pa je moram dobro paziti - otkrio je Zoran.


Vaša reakcija na temu