Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Simfonijska bajka Petar i vuk

Simfonijska bajka Petar i vuk

Cilj je da djeca upoznaju kazalište, orkestar i razne instrumente

Dvadeset i osam mladih plesača u koreografiji Remusa Dimachea i glazbenu pratnju Orkestra HNK Split pod ravnanjem Jure Bučevića izvest će ovaj zanimljivi projekt s ciljem da djeca upoznaju kazalište, orkestar i razne instrumente. Ulaz je slobodan.

Simfonijsku bajku Petar i vuk, ruski skladatelj Sergej Prokofjev namijenio je djeci i svima onima koji se tako osjećaju.  Kroz zanimljivu i duhovitu priču kako je dječak Petar uz pomoć lovaca i prijatelja iz životinjskog svijeta svladao strašnog vuka vodi nas pripovjedač, a pojedine životinje i osobe predstavljene su raznim glazbenim instrumentima (djed - fagot; mačka - klarinet; patka - oboa; lovci - trube; vuk – rogovi itd.).

Dvadeset i osam mladih plesača u koreografiji svog voditelja Remusa Dimachea i uz glazbenu pratnju Orkestra HNK Split pod ravnanjem Jure Bučevića 19. 6. u 20 sati i 20. 6. 2020. u 11 i 12,30 sati izvest će ovaj zanimljivi projekt s ciljem da djeca upoznaju kazalište, orkestar i razne instrumente. 

Partner na ovom edukativnom glazbenom putovanju je Glazbena mladež Split koja punih 50 godina povezuje djecu i mlade s glazbom i kulturom. 

Slijedeće predstave planirane su u listopadu i studenom te će biti namijenjene djeci i mladima u suradnji sa školama iz Splita i okolice. 

Vaša reakcija na temu