Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SKAC_St: 72 sata bez kompromisa i humanitarna brucošijada

SKAC_St: 72 sata bez kompromisa i humanitarna brucošijada

'Mreža ljubavi'

'72 sata bez kompromisa', najveći volonterski maraton ove će se godine održati od 17. do 20. listopada u 21 lokalnoj jedinici, u 19 gradova i 2 općine diljem Lijepe Naše pod geslom 'Mreža ljubavi'.

U najlipšem gradu na svitu, našem Splitu, volontiranje na ovoj hvalevrijednoj akciji, po jedanaesti put zaredom, organiziraju mladi studenti i radnička mladež udruge Studentski katolički centar Split (kraće SKAC_St).

To je međunarodni je volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Projekt se provodi u devet europskih zemalja, Hrvatska je deseta zemlja u Europi koja je prepoznala vrijednosti projekta te se svake godine okupi preko 3500 mladih volontera u preko 450 volonterskih akcija – socijalnog, radnog i ekološkog tipa.


Neke od dosad provedenih akcije na kojima sudjeluje preko 600 volontera Splita i okolice uključuju:

- druženje s osobama s poteškoćama u razvoju kroz radionice kreativnog i sportskog karaktera

- bojanje i čišćenje stanova starijima, nemoćnima i potrebitima

- prikupljanje hrane i potrepština na ulazima velikih trgovačkih centara za socijalno ugrožene obitelji

- ekološki projekti

-fizičke akcije (uređenje školskih prostora, vrtića te javnih objekata i površina - bojanje, ukrašavanje, čišćenje, sađenje, postavljanje i bojanje ograde, itd.)

- posjet, druženje te glazbene i kreativne radionice sa starijim i nemoćnim osobama

- šišanje beskućnika u suradnji s udrugom MOSt, Caritasom SMN, frizerskim studijom Connect i obrtničkom školom Split

'Pozivamo sve mlade u dobi 15 do 35 godina da se odazovu ovoj nesebičnoj akciji, kako bi naš grad zasjao kao svake godine. Prijave su u tijeku, zatvaraju se u nedjelju 13. listopada. Prijaviti se možete na 72h.hr ili preko društvenih mreža SKAC_St.

Kao najavni događaj ovog velikog projekta pozivamo vas da nam se pridružite na Humanitarnoj brucošijadi koju zajedno sa Studentskim centrom u Splitu i Studentskim zborom Sveučilišta u Splitu organiziramo treću godinu za redom. Humanitarna brucošijada održat će se 16. listopada u Restoranu Kampus s početkom u 21.30 sati Ulaz otvaramo u 20 sati , a za one s rezervacijom stola je otvoren do 20.45 sati', poručuju organizatori.

Rezervacije stola zaprimaju se na broj 098 954 5446.
Ulaznice možete nabaviti u ponedjeljak i utorak na ulazu u Restoran Kampus u terminu od 12 do 16 ati. Preporučena donacija za ulaznicu je 10 eura, a slobodno možete donirati i više.

Podršku navedenoj humanitarnoj brucošijadi pružit će izvođači – Jole, Dalmatino, Marino Jakobić, Taxi bend, grupa Best i DJ Laaxen.

Ove godine prikupljena sredstva idu za novoosnovani mobilni pedijatrijski palijativni tim.

Naime, krajem rujna 2024. godine u Domu zdravlja Splitsko-dalmatinske županije započeo je s radom mobilni pedijatrijski palijativni tim. U sastavu tima su specijalist pedijatar i prvostupnica sestrinstva. Članovi tima posjećivat će u njihovom domu djecu s bolestima koja im ugrožavaju život ili neizlječivim bolestima koja zahtijevaju kompleksnu skrb. Mobilni pedijatrijski palijativni tim obavljat će usluge palijativne skrbi u suradnji s obitelji i liječnicima primarne zdravstvene zaštite, bolničkim liječnicima te ostalim zdravstvenim i nezdravstvenim službama koje sudjeluju u liječenju i podržavanju kvalitete života djece u njihovom obiteljskom domu.

Prikupljeni iznos od donacija potreban je kako bi se nabavila sva potrebna medicinska oprema koja će služiti za pružanje pomoći teško oboljeloj djeci u njihovim domovima.

Donacije, osim dolaskom na brucošijadu, prikupljaju se i uplatom na IBAN:
HR0224840081502032800

Vaša reakcija na temu