Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Elezović Skijalište puno Dalmatinaca: 'U Londonu nema Kupresa'

Skijalište puno Dalmatinaca: 'U Londonu nema Kupresa'

Splićani, Makarani, Dubrovčani, Zadrani i svi ostali guštaju na obroncima Čajuše

Skijalište na Kupresu, omiljena destinacija za najčešće jednodnevne izlete, ponudilo je svih ovih dana dovoljno snijega pa su mahom i Dalmatinci osjetili zimske radosti. Splićani, Makarani, Dubrovčani, Zadrani i svi ostali guštaju na obroncima Čajuše. Skijaju i domaći, a dolaze iz Travnika, Mostara, Banja Luke... Staze su dobre, žičara radi 'ko podmazana'.

Doni i Marijana Begu potegli su iz Dubrovnika, ostaju nekoliko dana, djecu su 'uvalili' djedu i baki pa slobodni i zaljubljeni s osmijehom od uha do uha uče brzo vijuganje.

- Doni je novak na skijama, ali je neustrašiv, samo da ga ne zaustavi neko stablo, ha, ha... Ja sam prve zavoje naučila u Madoni di Campiglio još prije nekoliko godina. Snijega ima, volje ne nedostaje, guštamo kao velika sretna obitelj - zadovoljno će Marijana.

Na Kupresu sretosmo i umirovljenog malonogometaša Tonćija Bokana Pelicarića koji je na skijama jednako dobar kao i davnih dana dok je briljirao u dresu Torcide. Uvijek je bio škrt na riječima.

- Dvi godine nisan skija pa malo ćutin kolina. Ali mot je osta, zadovoljan sam - kaže Tonći.

Mario na snowboardu svake godine bar koji dan skokne do Kupreškog polja, zanat je ispekao na Pohorju i Jahorini, a zbog odlaska na kuprešku ski stazu nije spavao cijelu noć. 

- Mora san se dignit u šest, a leć nikad ne iden prije tri u noći pa san odlučija na stazu doć malo manje pospan. Ma super je i baš mi je drago da san se zaletija jedan dan. Ovo mi je, čini se, jedini dan na snigu ove godine, uskoro se možda selin u London, a tamo kao šta znate - nema Kupresa - kroz salu će Mario.

A povoljne vremenske prilike, kao i činjenica da je zadnji vikend zimskih praznika, sigurno će mnoge Dalmatince privući na Kupres. Na bijelom pokrivaču nema loših vibracija, djeca polako stječu prva iskustva, sva su lica sretna i nasmijana, jer kako kaže ona poznata pjesma - skijanje se brzo uči, tko je blesav da sjedi kući...

Vaša reakcija na temu