Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Slikovnica koju su djeca već zavoljela predstavljena u GKMM-u
Kultura Piše: Dalmatinski portal

Slikovnica koju su djeca već zavoljela predstavljena u GKMM-u

'Doktor Oliver i šumske životinje' ima i edukativni karakter

U Gradskoj knjižnici Marka Marulića je u utorak održana promocija slikovnice 'Doktor Oliver i šumske životinje' autora Mira Morovića i Marija Vrandečića (ilustrator).

Autor koji se hrvatskoj publici predstavio vrhunskim trilerima još jednom iskazao je svoj spisateljski talent i svestranost, a udružen s vrhunskim ilustratorom Marijom Vrandečićem obradovao najmlađu populaciju. Slikovnica, osim predivnih i djeci jako privlačnih ilustracija, ima i edukativni karakter.

Djeca su je jako zavoljela, a autora već kontaktiraju vrtići, škole, kao i knjižnice, da bude dio kulturnih programa za najmlađe. Program promocije slikovnice vodila je Renata Vojvodić, razgovarajući s autorom, ilustratorom te predstavnicima izdavačke kuće Naklada Fragment.

Promociji je nazočio velik broj djece, prijatelja i čitatelja koji prate rad autora.

Slikovnica 'Doktor Oliver i šumske životinje' prvi je dio serijala o kućnome mačku koji se noću iskrada iz doma kako bi liječio druge životinje. Svakoj od njih pruža liječničku pomoć i daje savjet za zdraviji život.

Slikovnica je pisana u stihovima, a prilagođena je djeci predškolske dobi i učenicima prvih i drugih razreda osnovne škole. Autor na maštovit i zabavan način, djeci prilagođenim jezikom i pitkim rimama, progovara o važnosti fizičkog zdravlja i higijene, načina prehrane i slušanja liječnika.

Pored toga, naglašava važnost i ljepotu liječničkog poziva, kao i brige za druge, kako ljude, tako i životinje.

Ilustracije su tople i inovativne, s mnogo detalja, a prožima ih tajanstvena šumska atmosfera.

Vaša reakcija na temu