Foto: Pixabay.com SLOW FILM FESTIVAL Vrhunske dokumentarce odabrao je Đelo Hadžiselimović

SLOW FILM FESTIVAL Vrhunske dokumentarce odabrao je Đelo Hadžiselimović

Manifestacija se ove godine održava po prvi put u sklopu Kreativnog proljeća

Kaštel Lukšić i dvorac Vitturi će u petak i subotu, 17. i 18. svibnja, biti domaćini sudionika 'Slow film festivala', koji se ove godine održava po prvi put i to u sklopu Kreativnog proljeća u Kaštelima. Ove godine na festivalu će biti predstavljena četiri dokumentarna filma, a njihove projekcije u dvorcu Vitturi počinju u 21 sat.

Odabir filmova, koje će svi zainteresirani moći pogledati tijekom ova dva dana, odradio je jedan od najpoznatijih hrvatskih televizijskih urednika, Đelo Hadžiselimović, koji će biti i gost i domaćin na festivalu.

U petak će biti prikazana dva filma i to u  21 sat 'Noma' Pierrea Deschampsa iz 2015. godine, u trajanju od nešto više od 80 minuta te u 22.45 sati film 'Češki pivski rat' iz 2014. godine u trajanju od  70 minuta. Film 'Nora' prati Redzepija dok se bori obnoviti Nomu i osvojiti ponovo titulu najboljeg restorana na svijetu, 'Češki pivski rat' priča priču o državi poznatoj po svojoj povijesti, umjetničkom životu i kulturi, ali i po svom pivu.

U subotu je u 21 sat na rasporedu film 'Kava za sve' iz 2017. godine, u kojem se tijekom 90 minuta priča o suspendiranom životu i milosrđu.

Subotnji drugi film, u 22.45 sati je 'Talijanska kuhinja osvaja Ameriku' također iz 2017. godine u trajanju od  66 minuta, koji odgovara na pitanja kakva je povezanost hrane u New Yorku s Italijom? Možemo li govoriti o talijanskoj hrani izvan Italije? Odgovori stižu kroz iskaze brojnih ljudi diljem svijeta koji otkrivaju kako se talijanska hrana adaptirala u svijetu.

Ulaz za sve zainteresirane na projekcije je slobodan, a kako su nam kazali organizatori, sve koji pristignu očekuju prave filmske poslastice.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14