Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HNK Split SMIRIVANJE TENZIJA: Vicko Bilandžić će voditi Splitsko ljeto

SMIRIVANJE TENZIJA: Vicko Bilandžić će voditi Splitsko ljeto

Ministarstvo kulture spušta 'balun na zemlju'

Strasti oko umjetničkog ravnatelja Splitskog ljeta su se smirile prije nego što su se razbuktale. Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek ipak neće imenovati Nenni Delmestre 'povjerenicom' 70. Splitskog ljeta, unatoč nezadovoljstvu vodstvom teatra.

U resornom ministarstvu nemaju namjeru dizati dodatno tenzije, Vicko Bilandžić će voditi kulturnu manifestaciju. Program mu je, podsjetimo, poslan na doradu, čeka se još reakcija Festivalskog vijeća.

'Duopol' uprava nije se pokazao dobar kroz nekoliko primjera u recentnoj povijesti teatra, a uz to ne žele kulturu prebacivati u sasvim druge vode.

- Pružit ćemo sve što treba da Splitsko ljeto održi program dostojan manifestacije - kaže nam izvor iz Ministarstva kulture.

Nakon objave u medijima da bi Delmestre mogla preuzeti palicu umjesto Bilandžića, žestoko je istupio zamjenik Bojan Ivošević. Postavio je ultimatum da će ga voditi intendant HNK Split, ili neće biti uopće održano.


Vaša reakcija na temu