Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SOLIN Bogatim programom za djecu i odrasle obilježit će se Međunarodni dan obitelji

SOLIN Bogatim programom za djecu i odrasle obilježit će se Međunarodni dan obitelji

Izložbe, predavanja, igre...

I ove godine Grad Solin tradicionalno obilježava Međunarodni dan obitelji - pripremljeni program sastoji se od različitih manifestacija i edukacija te će se održavati kroz nekoliko dana. 

U atriju Gradske uprave Grada Solina, u organizaciji Koordinacijskog odbora Grada Solina prijatelja djece, Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Solina i solinskih osnovnih škola u srijedu, 15. svibnja s početkom u 10 sati upriličit će se svečano otvaranje izložbe najboljih likovnih radova učenika nižih razreda solinskih osnovnih škola na temu – Obitelji.

Izložbom likovnih radova organizatori žele potaknuti dječju maštu i kreativnost kod djece koja kroz likovni izričaj moraju izraziti što za njih znači obitelji i ljubav, a pristigli radovi svake godine pokazuju kako dječja inspiracija ne poznaje granice.

Istog dana, u 17.30 sati u Gradskoj vijećnici, Grad Solin u partnerstvu s Klubom trudnica i roditelja Split – Podružnica Solin organizira program edukativnih predavanja za žene u prenatalnom i postnatalnom periodu. Predavanja se, u okviru programa FIT – Fizički Izazovi Trudnoće, održavaju svake godine u Solinu povodom Međunarodnog dana obitelji. Sudionici mogu sudjelovati na pojedinim ili na svim predavanjima iz programa:

17.30 sati -Ispravno provođenje tjelesne aktivnosti u prenatalnom periodu

           Disanje i relaksacija pri porodu

           Ana Čaljkušić, bacc.ft.

18:15 sati - Trudnoća i porod

           Prim. dr. Lidija Pejković, dr.med.spec.gin.

19:00 sati - Postnatalni oporavak majki

           Motorički razvoj djeteta

            Ana Čaljkušić, bacc.ft.

U 18 sati, u Parku na Širini, održat će se mađioničarska predstava 'Magic show za cijelu obitelj' koju će izvesti poznati hrvatski mađioničar Luka Vidović. Iako je u fokusu predstave prvenstveno dječja zabava, ni odraslima neće biti dosadno - u mađioničarskim trikovima jednako uživaju i mali i veliki. Luka osim što svoje vještine predstavlja na zabavan način, on u predstavu uključuje i publiku čineći tako svaki trenutak nezaboravnim. 

U slučaju lošeg vremena, predstava će se održati u isto vrijeme u dvorani na Bilankuši!

U četvrtak, 16. svibnja s početkom u 17.30 sati, posjetitelje na Izletištu Jadro očekuje besplatno vođenje pod nazivom 'Obiteljski đir po Jadru'.

U petak, 17. svibnja u 17.30 sati, na Izletištu Jadro počinje Ura o’ priče i cvjetna radionica za djecu. Kombinacija kreativnih aktivnosti u prirodi i dobrog društva vršnjaka donijet će zasigurno puno zabave i smijeha.

Ovogodišnje obilježavanje Dana obitelji zaključit će se u subotu, 18. svibnja uz događaj 'Šareno popodne za djecu'. Program započinje u 18 sati u Parku na Širini i trajat će do 20 sati. U uvodnom dijelu programa nastupat će: Dječja klapa KUD-a 'Salona', Plesna skupina 'Solinski bubamarci' i Solinske mažoretkinje. Voditeljica programa je Gita Teklić.

Nakon toga ne propustite sudjelovati u sportskim natjecanjima i igrama uz stručne animatore: nogometni pikado, sportski poligon, gađanje čunjeva i brojnim drugim kreativnim igrama. Najmlađe očekuje i zabava u kutku za facepainting, uz napuhance (Mali Šarenko, Veliki Šarenko i Safari) i mini disco party s animatorima i maskotama, a naći će se za njih i još pokoje iznenađenje.

'Svi ste pozvani na višednevnu proslavu dana koji slavi obitelj. Dođite se smijati, plesati, pjevati, igrati, veseliti i umjesto novih stvari poklonite svojoj obitelji zajedničke trenutke i uspomene!', poručuju iz solinske gradske uprave.

Ujedinjeni su narodi 1989. godine proglasili 15. svibnja Međunarodnim danom obitelji. Odabrani slogan ‘obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece’ odraz je značaja kojeg međunarodna zajednica pridaje obitelji kao temeljnoj jedinici društva. U svijetu je ovaj dan prvi put obilježen 15. svibnja 1994. godine. 

Vaša reakcija na temu