Foto: Anđela Šćepanović SPEKTAKL U ARENI U čast Olivera pjevat će Gibonni, Grašo, Tedi Spalato...

SPEKTAKL U ARENI U čast Olivera pjevat će Gibonni, Grašo, Tedi Spalato...

Koncert je u planu 7. prosinca, na rođendan legendarnog pjevača

Jučer smo pisali kako je organiziran veliki projekt 'Vridilo je – Oliver' kojim će se u narednim mjesecima, Olivera Dragojevića prisjetiti kroz fotografiju, likovnu umjetnost te, naravno, glazbu i pjesmu, a počinje otvorenjem izložbe odabranih Oliverovih fotografija koje je zabilježio Feđa Klarić te nikad objavljenih fotografija iz obiteljskog albuma. Otvorenje izložbe održat će se u City Centeru one Split 13. rujna s početkom u 11 sati.

Predstavljanje fotografija koje Olivera, osim kao glazbenika, prikazuju i u ulozi supruga, oca, djeda te prijatelja upotpunit će mlada glazbena nada Matija Cvek koji će izvoditi neke od Oliverovih najvećih hitova te Slaven Lagator, umjetnik i autor murala posvećenog Oliveru kojega je ovaj mladi umjetnik napravio u City Centeru one i koji ostaje trajna uspomena na Olivera.

Otvorenje izložbe ujedno je i najava velikog koncerta koji će se održati u Oliverovu čast 7. prosinca ove godine u Spaladium Areni. Na otvorenju izložbe i najavi projekta prisustvovat će Oliverova obitelj, prijatelji, bliski suradnici i kolege prisjećajući se uspomena s Oliverom koje će im zauvijek ostati u sjećanju.

Za Oliverov rođendan, 7. prosinca, u pripremi je jedinstven susret njegovih kolega, prijatelja i ljubitelja njegovog glazbenog izričaja.  Koncert će obuhvatiti bogato Oliverovo stvaralaštvo, a danas su otkrivena imena izvođača. Najavljeni su tako Zlatan Stipišić Gibonni, Petar Grašo, Stjepan Hauser, Tedi Spalato, Zagrebačka Filharmonija i mnogi drugi. Početak prodaje karata za najavljeni koncert također kreće 13. rujna.

Oliver je jedan od umjetnika čija se ostavština prenosi s generacije na generaciju, stoga je ova izložba, kao i cijeli projekt jedinstvena prilika da ga se upozna iz jedne nove perspektive.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51063, "");
Pregledaj komentare