Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SPLI'SKI KRNJEVAL: Meštrovica Albina Grčić pozvala Batmana da spasi Geto City

SPLI'SKI KRNJEVAL: Meštrovica Albina Grčić pozvala Batmana da spasi Geto City

Meštra glumi Franjo Đaković, poznatiji kao Miljenko Stošić iz Carstva ladovine


Spli'ski krnjeval  službeno je otvoren danas na Pjaci Zumba partyjem, koji je okupio dio ekipe iz Centra plesa, DNF-a, HNK-a, GKL-a, čak i iz splitske serije Carstvo ladovine. Potom je u Staroj gradskoj vijećnici održano krnjevalsko vjenčanje, a za meštrovicu je postavljena mlada pjevačica Albina Grčić. Šumska vila za meštra je pozvala Batmana da spasi ovaj Geto City, a njega je utjelovio glumac GKL-a Split Franjo Đaković, poznatiji kao Miljenko Stošić iz Carstva ladovine. Predaja ključeva Grada počela je prigodnom predstavom u kojoj se već detektiraju neki problemi koje karnevalisti nasljeđuju za vrijeme vladavine. Gradonačelnik Andro Krstulović Opara u predstavi je utjelovio kuma, a direktorica TZ-a Split Alijana Vukšić kumu. 

- Neka maškare odrade posao kojeg politika radi uz velike poteškoće, pogotovo u Gradskom vijeću. Sakrit ću se par dana kako ne bih bio kriv baš za sve. Jutros sam kupio granje po gradu s vatrogascima, a sada poručujem krnjevalskoj družini neka preuzmu odgovornost i za to. Jedva čekam - poručio je Krstulović Opara. 

Maškare imaju samo deset dana da prepoznaju pravog Krnju kojeg će se otkriti u Šentenci na pokladni utorak. Kako su organizatori najavili, ovogodišnji Spli'ski krnjeval se odlučio više pozabaviti splitskim, a manje turističkim problemima. Kažimo još kako je krnjevalski program ove godine prebačen s više lokacija u gradu u Đardin. 

- Četiri koncerta u četiri dana za svaku generaciju i vrstu glazbe ponešto. Za rokere Adastra, za hip-hopere TBF, za latinose i salsa plesače tu je Cubismo, a za sve ostale stiže Leteći odred - poručio je organizator Miljen Chovan

Cijeli tekst krnjevalskog vjenčanja donosimo u nastavku:

- Jednom davno na prošlom Krnjevalu, zli Podkurnjak uhvaćen je i spaljen je na Gatu. No zbog preglasne techno glazbe nitko nije čuo njegove posljednje riječi: I'll Be Back, opjevano kao: 'Vraćam se Marjane tebi'. Vratio se Podkurnjak i uništio šumu i sve prastanovnike Marjana tjera u Irsku uz posljednji pozdrav 'Za Irsku spremni!', Tigra i Tovara iz Zoološkog vrta, Vepra Špira, Paškare, uhljebe na mutnoj vodi i sve šumske vile. Tužna Šumska vila  kojoj je kuća posječena spustila se u Čarobnu šumu u Đardinu i sa svojim vilama želi okupiti cili Split da oslobode Marjan od Podkurnjaka i posade novu šumu. U pomoć je pozvala Batmana i obećala mu svoju šumicu samo da spasi Marjan. Batman je kao veliki obožavatelj šumica diljem svijeta, odmah doletio u Geto City sa svojim prijateljima iz  Hrvatskog lovačkog saveza F16 i Letećeg odreda.. Tim povodom u Splitu ga je svečano dočekala sva Birokracija, a Vila odaslala čarobni zov. 

Narator: Molim suca da pristupi problem Matičnom uredu. Je li netko vidio suca?

Sudac: Pa, evo me, tu sam.

Narator: Kakav si ti sudac?

Sudac: Pa nogometni, ne izgledam ti valjda ko velečasni Sudac!

Narator: A dobro dobro, bitno da je birokracija zadovoljena.

Sudac: Molim svu birokraciju da se okupimo te legaliziramo Šumsku Vilu i Batmana.

Molim kuma Andru i kumu Alijanu i vile djeveruše da se okupimo oko svetog čina pošumljavanja ovog grada. 

Batmane, obećaješ li da ćeš izgulit sav alepski bor i poslat ga u Siriju odakle je doša?

Batman: Obećajem, kao i sve migrante.

Sudac: Obećaješ li da ćeš umjesto bora pošumit cili Marijan sa indijskom konopljom i usrećit sve šumske vile?

Batman: Usrećit? Da, vrlo rado. A za ovo ostalo... 

Sudac: Obećaješ li da ćeš sa svojim prijateljima iz Hrvatskog lovačkog saveza F16 i Letećeg odreda uhvatit Podkurnjaka i poslat na Krnjepovac?

Batman: Sve za dobru paru. 

Sudac: Obećaješ li da ćeš se brinuti o šumici šumske vile da više nikad ne zaraste?

Batman: Što se mora nije teško. 

Sudac: A ti šumska vilo, Ako ti predamo Čarobnu šumu, obećaješ li da sa svojim vilama nećeš i ti otići u Irsku ko svi stanovnici Marjana?

Vila: Ma ovih 10 dana neću sigurno. Pozdravljam sve prisutne uz naš novi pozdrav 'Za Irsku spremni'

Sudac: Pozivamo kuma da preda ključ Čarobne šume

Gradonačelnik: Evo vrlo rado predajem ključ... 

Sudac: Svečano proglašavam ovaj brak iz koristi te vas dvoje elementarnom neugodom ovoga grada. Molim da si razmijenite balone. 

Sudac: Molim mladence da podignu zastavu.

Vaša reakcija na temu