Splićane će u Novu 2020. godinu uvesti klapa Intrade, Tomislav Bralić i Jelena Rozga

Splićane će u Novu 2020. godinu uvesti klapa Intrade, Tomislav Bralić i Jelena Rozga

Program Adventa predstavljen je u brendiranom autobusu

Ove godine Advent u Splitu - Zimski akvarel osim obilja glazbe i zabave, probudit će u nama emocije nekih davnih vremena. Svi koji posjete Split od 30. studenog do 2. siječnja 2020. uplovit će u retro vremeplov i prisjetiti se nekih zaboravljenih stihova, igara i okusa. Kroz pet tjedana Adventa guštat će se u božićnim delicijama na raznim adventskim lokacijama, a s foto kornera na  Vidilici i Matejuški poslati milijune jedinstvenih razglednica u cijeli svijet.

Danas je najavljeno novo izdanje Adventa u brendiranom autobusu koji će voziti besplatnu adventsku liniju. Direktor Prometa Miroslav Delić naglasio je važnost dobre suradnje s Turističkom zajednicom grada Splita, na čiju inicijativu se i ove godine uvode dvije besplatne adventske linije koje će vikendom prometovati cijeli dan. Osim Prometovog autobusa, HŽ Putnički prijevoz u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita svake subote i nedjelje nudi besplatnu povratnu vožnju građanima Splita, Solina, Kaštela i Trogira do centra grada. Besplatan prijevoz subotom i nedjeljom ujutro i poslijepodne bit će omogućen prigradskim vlakom na relaciji Kaštel Stari-Split-Kaštel Stari. Za najmlađe posebno će prometovati adventski vlakić.

- Ponosni smo što Advent postaje jedna od najvažnijih manifestacija našeg grada što potvrđuje sve veća uključenost brojnih institucija, udruga, lokalne zajednice… Sigurni smo da će privući veliki broj posjetitelja, prije svega građana. Nije nam u interesu za Božić raditi veliku turističku priču, tijekom turističke sezone obaramo rekorde, čak i ove kada je gotovo cijeli Jadran bio u minusu. Božićno vrijeme je vrijeme za nas, za našu dicu i naše građane. Osmislili smo adventske svečanosti da našim građanima donesemo božićnu čaroliju i probudimo dobre stare osjećaje. Želja nam je da se zajedno s našim građanima dobro osjećamo, ajmo bit nasmijani, ajmo bit veseli, to nam je cilj ovog Božića! - kazao je Andro Krstulović Opara.

Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice, kazala je kako im je ove godine želja bila probuditi dječju zaigranost i emociju nekih davnih vremena.

- Uveli smo nove lokacije i oživili tradicionalne lokacije klizalištem, foto kornerima, retro izložbom, tematskim programima, plesnjacima i brojnim iznenađenjima kojima ćemo uploviti u jedan splitski retro vremeplov. Dodajmo kako je prošle godine za vrijeme Adventa Split turistički promet je porastao za 17% u dolascima i 21% u noćenjima, a sudeći po ovogodišnjem interesu inozemnih medija, Split postaje uistinu nezaobilazna adventska destinacija - rekla je Vukšić.

Direktor tvrtke Spalatum DMC, Ante Šunjić naglasio je kako je ovogodišnji program na Rivi posebno bogat i raznolik. Zabavni program obiluje tematskim večerima i nastupima poznatih glazbenih imena. Manifestaciju otvara glazbeni sastav Gustafi, a posjetitelje Adventa zabavljat će Giuliano i Diktatori, Alen Nižetić, Marko Pecotić & band, grupa Vatra i brojni drugi izvođači. Posebna poslastica bit će božićni koncert Tedija Spalata uz tradicionalno dobar provod za doček nove godine. Klapa Intrade i Tomislav Bralić stvorit će veseli dalmatinski ugođaj, a za zabavu do jutarnjih sati zadužena je Jelena Rozga


Na kraju iz Banovine naglašavaju kako je otvoren Javni poziv za dostavljanje ponuda za izlaganje, prezentaciju i prodaju proizvoda i usluga na manifestaciji Advent u Splitu – Zimski akvarel 2019./2020. Predmet Javnog poziva je 25 kućica na Rivi, u Đardinu na Splitu 3. Prijave se primaju do 14. studenog i budu dio ovogodišnje retro adventske priče.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(53942, "");
Pregledaj komentare