Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Split: Užgan Beskičmenjak Kompromisni Poslušnik

Split: Užgan Beskičmenjak Kompromisni Poslušnik

Posljednju noć maškaranog ludila po Splitu su se vidjele razne maštovite maske

Krnje Beskičmenjak Kompromisni Poslušnik platio je za sve grijehe za ovu godinu nakon što ga je sud oslobodio, a narod mu presudio. Palac dolje pokazala mu je masa, a gdje drugo nego na carskom trgu i na poziv Penelope da mu presudi.

Ključ grada vratio se u ruke dogradonačelnika Gorana Kovačevića, dok je Penelopa, alias poznata kazališna i televizijska glumica Nives Ivanković, prema vlastitom priznanju jedva čekala vratiti 'blindo ključ'.

- Dosta je, dosta je, čim se umišaju institucije i počnu nešto suditi za mene je previše - rekla je.

Dodala je u ozbiljnijem tonu da je bilo lijepo proteklih dana u Splitu te da krnjevalski dani, ove godine posebno plesnog ritma, zaslužuju pohvale.

Okupila se povorka već oko 21 sat na Rivi, pa krenula preko centra grada do Peristila gdje je Krnje i osuđen. Priredili su organizatori pravi veliki igrokaz, ali je hladnoća svaku minutu činila dugom kao vječnost, pa su se zbog hladnoće maškare počele polako spremati u toplinu doma.

Ipak, ispraćen je Beskičmenjak Kompromisni Poslušnik do Gata sv. Nikole gdje je i užgan.

Posljednju noć maškaranog ludila po Splitu su se vidjele razne maštovite maske, od pčelica koje su plijenile pažnju i japanskih turista, pa su se 'okidali' selfiji uz pomoć 'produžnog' štapa, do sado-mazo policajki, Kolinde, mama i tata Indijanaca, gusara, nezaobilaznih spidermana...

Pažnju su nam zaokupili vesela skupina prijatelja, partizanka, Adams Family, Klobučar iz Alise u zemlji čudesa i - Žan Ojdanić!

- Žan mi je idol - kazao je srednjoškolac Luka s Hajdukovim šalom preko usta.

Sara nam je otkrila da je ona slagala 'last minute' kombinaciju prema odjeći u ormaru. 

- Očekivali smo više od maškara. Nema neke zabave za nas, sve što je dobro počinje kasno, a škola nam je ujutro - požalilo nam se društvo srednjoškolaca.

Maštovito je bilo i osoblje iz popularnog kafića na Rivi, bili su hitan prijem, s doktorima i zgodnom medicinskom sestrom.

Ove godine novost je i da se nisu dijelile nagrade za najbolje maske, kao prethodnih karnevala, nego je tajni žiri šetao i najbolji su nagrađeni ulaznicom za Carnival Boat Party, ples na pučini.

Činilo se da se Splićani i gosti zabavljaju proteklih dana, pohvale na nekim novinama i organizatoru, ali teško je ne primijetiti da masovniji odaziv na karnevale izostaje. 

Bilo kako bilo, uz koncert Noa&Funkblasters band na Rivi, maškare su uvele Split u korizmu.

Vaša reakcija na temu