Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović SPLIT DOBIVA NOVI FESTIVAL 'Bit će to kazališna Ultra ili Woodstock!'

SPLIT DOBIVA NOVI FESTIVAL 'Bit će to kazališna Ultra ili Woodstock!'

Predstave 'Teatra uz more' igrat će se na dvije otvorene pozornice u Lori

Ljetne večeri, odlične kazališne izvedbe vrhunskih glumaca, mediteranski ambijent - sve to, pa i više, u Splitu omogućit će festival 'Teatar uz more'. Dvije kazališne scene postavit će se u Lori, a festival s pogledom na more plod je suradnje dugogodišnjih partnera - kazališta Moruzgva, B GLAD Produkcije i Amadeus Eventsa.

Teatar uz more zamišljen je kao ljetni kazališni festival. Program je sastavljen od više od 20 različitih kazališnih predstava za odrasle te nekoliko predstava za djecu. 

Predstave će se igrati na dvije otvorene pozornice, maloj i velikoj sceni, u razdoblju od 18. svibnja do sredine rujna. Pred nama su četiri mjeseca kazališnog programa i čak 78 izvedbi. Među kazališnim naslovima nalaze se jedna premijera i četiri pretpremijere.

Neka od priznatih glumačkih imena koja će uveličati ovaj festival svojim izvedbama su Ecija Ojdanić, Slavko Sobin, Ksenija Pajić, Vladimir Posavec - Tušek, Ana Begić Tahiri, Momčilo Otašević, Mila Elegović, Bojan Jambrošić, Mladen Čutura, Ana Gruica Uglešić, Katarina Baban...


- Postoje nekad neke želje koje teško i sebi kažeš na glas. Takva želja bio je kazališni festival po mom guštu i evo ga konačno, i k tome još u mom Splitu! B GLAD Produkcija i Amadeus events partneri su kazalištu Moruzgvi u ostvarenju ove želje, a iza tih naziva stoje ljudi, dugogodišnji suradnici i prijatelji  s kojima je cijela ova ideja sjela na svoje mjesto - rekla je Ecija Ojdanić, čelnica kazališta Moruzgva, posebno istaknuvši novu lokaciju na kojoj će Splićani moći uživati u kulturnim događajima. 

Tadija Kolovrat iz B GLAD produkcije je kazao:

- Hrabro smo krenuli u jednu veliku avanturu koja će ovo ljeto Split lansirati na vrh ljestvice kulturnih događanja, ne samo u Hrvatskoj, nego i puno šire. Uvjereni smo kako će i publika objeručke prihvatiti naš pothvat i podržati nas u našoj avanturi. Velik broj najkvalitetnijih naslova iz cijele Hrvatske, vrhunski izvođači, prekrasni ambijent – sve je to Teatar uz more!

Damir Bubalo iz Amadeus events je rekao da su svjesni krize i svih teškoća koje nam je pandemija donijela, no smatra da unatoč tome izvaninstitucijska kazališna scena u Splitu nikad nije bila bogatija. 

- Kulturnih sadržaja u našem gradu nikad nije previše i za sve  programe postoji publika.  Upravo naša publika bila nam je vodilja i pri odabiru kazališnih naslova, u želji da sugrađanima ponudimo kvalitetan kulturni sadržaj i prijeki odmak od trenutno zabrinjavajuće stvarnosti. Radujemo se druženju s publikom i glumcima, a sve to uz, naravno, poštivanje svih epidemioloških mjera – rekao je Bubalo, te dodao:

- Očekujem kazališnu Ultru ili Woodstock, kako tko voli.

Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita, kazala je da joj je zadovoljstvo podržati manifestaciju koja će omogućiti sugrađanima i turistima da uživaju u umjetnosti i zabavi na otvorenom.

- Unatoč pandemiji, ovakva događanja na otvorenom omogućit će zanimljiv i sadržajan boravak  domaćim i stranim turistima. Koristim priliku da pozovem sve sugrađane da odgovornim ponašanjem osiguramo uspješnu turističku godinu – rekla je Vukšić.

Kazalište Moruzgva predstavit će se pretpremijerom 'Zvonili ste, Zorane' i hit predstavama 'Vla, Vla, Vlajland', 'Majstori", 'Preko veze' i' Gola u kavezu'.

B GLAD produkcija gostovat će s pretpremijerom 'Puni pansion', novom predstavom '4 poze, sretan svršetak' te poznatim naslovima 'Političar', 'Who the f *** is Biba' i mjuziklom za djecu 'Mi o vuku'.

Uz kazalište Moruzgvu i B GLAD produkciju, kao nositelje festivala, na repertoaru će se naći i njihovi kolege s aktualnim kazališnim predstavama.

Tek neke od predstava koje će gostovati na festivalu u Splitu su pretpremijera 'Tesla - prilagođavanje anđela' (Ka'Bina, KIC & Teatar Erato), 'I živjele su sretno...? ' (Scena Gorica), 'Psi, pare, pištolji' (GKM Split), 'Ne daj se, Njofra' (kazališna grupa Lectirum) i mnogi drugi. Izvrsnim dječjim predstavama program će obogatiti i zagrebačko kazalište Žar ptica.

Potporu festivalu dali su Ministarstvo kulture, Turistička zajednica grada Splita,ali i nezaobilazni prijatelji kulture Bakra Steak& Pizza Bar i Konoba - Pizzeria Lučac.


Vaša reakcija na temu