Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SPLIT DOBIVA NOVU KAZALIŠNU SCENU 'Teatar na kraju grada' dovodi najveće kazališne hitove!

SPLIT DOBIVA NOVU KAZALIŠNU SCENU 'Teatar na kraju grada' dovodi najveće kazališne hitove!

Nalazi se u Kopilici na mjestu gdje je bilo 'Judino drvo'

Arijana Čulina, Ecija Ojdanić, Ksenija Pajić, Ana Begić, Ksenija Marinković, Barbara Nola, Slavko Sobin, Zijad Gračić, Mladen Čutura samo su neka od imena koje ćemo od ove jeseni gledati u 'Teatru na kraju grada'.

'Teatar na kraju grada' nalazi se u Kopilici, pa će umjesto novog metroa Splićani na tom mjestu uživati u kazališnim predstavama. Prostor, mlađoj populaciji poznat kao 'Judino drvo',  pretvoren je u pravo malo kazalište s gledalištem od 200 mjesta i svim popratnim sadržajem koji ga čini kazalištem. Uz atrij, parter i galeriju tu je i velika scena za igranje, izvrstan razglas i rasvjeta te ono publici jako bitno - besplatni parking.

Glavni akteri ovo toliko nužnog poteza za naš grad su UC kolektiv na čelu s Iris Burić.

- Jako smo sretni što možemo najaviti skoro otvorenje 'Teatra na kraju grada', projekta koji je toliko potreban našem gradu koji godinama vapi za dodatnim prostorom gdje će se nuditi kulturni sadržaji. Od prvog dana kad sam vidjela ovaj prostor asocirao me na kazalište i vjerujem da će se i publika na prvu zaljubiti u ovaj šarmantni teatar. 'Teatar na kraju grada' zamišljen je kao multimedijalni centar koji će pod svojim krovom građanima nuditi sadržaje kulturnog i edukativnog karaktera. Otvorit ćemo ga uz jesensku kazališnu sezonu no plan nam je vrlo skoro proširiti program i na dječje kazališne predstave, školu gitare, glume i još štošta. Ovom gradu sadržaja i volje ne manjka, manjka adekvatnog prostora i vjerujemo da će 'Teatar na kraju grada' vrlo brzo postati bitan akter u kulturnoj sceni Splita - kaže Burić.

Za programski dio kazališne sezone zadužen je Amadeus Events koji splitska kazališna publika itekako dobro poznaje.

- Gotovo desetljeće surađujemo sa svim najuspješnijim hrvatskim kazalištima. Iza nas su na stotine uspješnih predstava diljem Dalmacije na svim kulturnim lokacijama. No dugo već maštamo da građanima Splita i okolice omogućimo upravo ovakvo mjesto. I nakon gotovo godinu dana pripreme zadovoljno možemo reći da smo uspjeli. Očekuje nas jesen bogata kazališnim predstavama i znamo da će naša publika biti vrlo zadovoljna s onim što će im ovaj teatar nuditi. Ovim putem zahvaljujemo i Građi d.d. što su iznova imali sluha za kulturni projekt u našem gradu. Još jednom su potvrdili svoj slogan pa kad se i 'Teatar na kraju grada' rađa uz Vas uvijek stoji Građa! - poručuju.

Svoj komentar na ovu veliku novost u našem gradu dale su nam i glumice koje ćemo uskoro imati priliku vidjeti na ovim novim splitskim daskama koje život znače.

- Vijest da se otvara nova kazališna scena uvijek je senzacionalna. A kad se tako nešto dogodi usred svjetske pandemije, onda je to još puno više. Onda je to još jedna potvrda da je kazalište prijeko potrebno. I neuništivo. A svima nama koji živimo kazalište, prijeko potrebna injekcija optimizma. Presretna sam što će moja nova predstava, 'Vla Vla Vlajland cabaret', biti upisana kao  prva predstava koja se odigrala u Teatru na kraju grada - kazala je Ecija Ojdanić, a Arijana Čulina je dodala: 'Kad već nemamo mali teatar na početku grada evo nam malog teatra na kraju grada. Uz naš veliki HNK, teatar mladih i Kazalište lutaka godinama vapimo za prostorom gdje bi mogli igrati predstave, održavati koncerte i organizirati slične događaje koji bi obogatili kulturna događanja u gradu. I evo jednog malog teatra gdje ćemo moći igrati male i velike predstave - Teatar na kraju grada. Želimo mu sretan početak sezone bez korone, veselje i radost za starije i mladost.'

- Sve što je vezano za kazalište u Splitu a novo je, svakog čovjeka koji voli ovaj grad trebalo bi veseliti. Kultura je ogledalo našeg društva. Zato me posebno veseli da se u našem gradu sprema jedan ovakav projekt tako zvučnog i prikladnog naziva 'Teatar na kraju grada'. Od same ideje, mjesta, koncepta, vizualnog identiteta i programa ovo je projekt koji će promijeniti vizuru kulture Splita. Moram priznati da sam zbog ovog projekta nakon dugo vremena optimistična i pomalo euforična. Projekt koji će visoko dignuti ljestvicu u gradu - kazala je Ana Gruica Uglešić.

'Teatar na kraju grada' svoja će vrata otvoriti s cabaret predstavom 'Vla Vla Vlajland' autora i režisera Ivana Lea Leme i u uvijek vrhunskoj izvedbi Ecije Ojdanić 9. i 10. listopada u 20 sati te 11. listopada u 19.30 sati. 

Ulaznice po cijeni od 90 kuna u prodaji su od ponedjeljka 5. listopada na blagajni kazališta 'Teatar na kraju grada' (Kopilica 24) od 15 do 19 sati. Ulaznice možete i rezervirati na broj telefona 091 9720 540.

Za sve posjetitelje kazališta osiguran je besplatni parking, a organizatori naglašavaju kako će se poštivati sve epidemiološke mjere koje su na snazi. 

Vaša reakcija na temu