Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SPLIT FILM FESTIVAL: Posljednje projekcije filmova u kinu Karman i kinoteci Zlatna vrata

SPLIT FILM FESTIVAL: Posljednje projekcije filmova u kinu Karman i kinoteci Zlatna vrata

Danas su na rasporedu četiri projekcije

Još su samo dvije projekcije iz ovogodišnjeg programa Split film festivala u kinu Karaman. U 18.45 sati igra iranski film 'Redhead' Karima Lakzadeha, a u 20:45 'Šuma' ruskog redatelja Romana Zhigalova

Farhad, glavni lik iranskog filma, se nakon dugo vremena vraća u rodno selo. Reza, njegov brat, želi da Farhad ostane i pomogne mu da povrati posjede njihovog strica. Reza neočekivano postane žrtva umorstva. Nakon smrti Reza nastavlja sudjelovati u Farhadovom životu, samo u drugom obliku. Kreću na put do šume duhova, tražeći osvetu; Odiseja Farhadove svijesti; putovanje u prošlost i budućnost.


Mladi junak ruskog filma, Danilo ima šesnaest godina. Katja je dvostruko starija. On provodi sate promatrajući je iz stare šupe na rubu šume. Ni ne razmišlja o tome da budu zajedno, sve dok se njegov otac ne pojavi na Katjinu pragu, u bijegu od svojih problema. Otac i sin upadaju u vrtlog događaja, susjed se okreće protiv susjeda, zajednica se dijeli na 'mi' i 'oni'. Snažniji sve više preziru one slabe, i životi se počnu raspadati.


U kinoteci Zlatna vrata u 19 sati publika će imati priliku još jednom vidjeti domaći film 'Do kraja smrti' Anđela Jurkasa, zatim u 21 sat opet domaći film 'Lada Kamenski' Sare Hribar i Marka Šantića

Jurkas u svom filmu prati dvoje klinca, koji se jednog jesenjeg podneva nalaze na mostiću kako bi si priznali nešto jako važno. Istog dana pokreće se lavina događaja koja uključuje ljude nimalo slučajno usmjerene jedne na druge. Ona će rezultirati jednim zaustavljanjem lifta, jednim invalidskim kolicima, jednom vožnjom noćnim tramvajem, jednom prijetnjom samoubojstvom čovjeka oboljelog od PTSP-a, divljim seksom, jednom razlikom u godinama, dugom šutnjom i vožnjom u nepoznato, stajanjem na kiši, jednim brutalnim priznanjem, videosnimkom iz prošlosti, prebijanjem gluhonijemog izbjeglice, tragovima Drugog svjetskog rata i jednim nježnim poljupcem.

Glavni lik filma 'Lada Kamenski' je Frano, filmski redatelj koji priprema svoj dugometražni prvijenac. Tema kojom se bavi jest propast krojačkih poduzeća u regiji, a inspirirana je iskustvom vlastite tete, bivše radnice u tvornici Kamensko, s kojom je bio blizak. Kako bi odabrao tko će tumačiti glavni lik, Frano poziva tri renomirane domaće glumice na neformalnu čitaču probu u svoj stan. Međutim, kada shvate da se natječu jedna protiv druge, stvari krenu u krivom smjeru.

U Lođi kinoteke Zlatna vrata od 9 do 19 sati mogu se pogledati VR filmovi i 'Plazaville', novomedijski projekt G.H. Hovagimyana. Ulaz na sve projekcije u kinoteci Zlatna vrata je slobodan.

Vaša reakcija na temu