Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SpliTech: IoT dan na FESB-u

SpliTech: IoT dan na FESB-u

'Važnost samog događaja na popularizaciju znanosti prepoznala je i ICT Županija te Ministarstvo znanosti i obrazovanja'

U organizaciji splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), u periodu od 5. do 8. srpnja 2022 održat će se sedma Međunarodna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama - SpliTech 2022. Sudionici i posjetitelji imat će priliku razmijeniti znanstvena postignuća iz aktualnih tema iz područja IoT-a, RFID -a, pametnih gradova, održive energije, dekarbonizacije zgrada i primjene tehničkih rješenja u zdravstvu (e-Health).

U suorganizaciji s ICT županijom, prvog dana konferencije 5. srpnja 2022, u prostorijama PICS@FESB, održat će se besplatna jednodnevna manifestacija popularizacije znanosti za mlade - IoT dan.

Program će obuhvatiti radionice, prezentacije IoT tvrtki, startupova, susret studenata, znanstvenika te svih geekova i zaljubljenika u IoT kako bi podijelili svoje znanje, iskustvo i viziju o tehnologiji, rješenjima i poslovnim prilikama. Štoviše, studenti će imati priliku upoznati potencijalne poslodavce i prezentirati se kroz kratke neformalne sastanke (tzv. Career Speed Dating) što je izvrsna prilika za budući profesionalni razvoj.

Održat će se šest praktičnih radionica, od kojih je svaka posvećena određenoj temi iz svijeta IoT-a:

1. Osnove dubokog učenja

2. IoT – od senzora do oblaka

3. Primjene Blockchaina i DLTa u IoT-u

4. Napravi svoju antenu u par sati

5. PBC – dizajn i razvoj

6. Data logger za industrijska okruženja

Za prisustvovanje radionicama prethodno iskustvo i predznanje nisu potrebni. Ciljana skupina su učenici završnih godina srednjih škola te studenti, a dobrodošli su svi željni novih znanja i vještina iz područja IoT-a.

Prezentacije tvrtki, kao i career speed dating su otvorene za sve posjetitelje dok je broj sudionika po radionici je ograničen. Više informacija o samom događaju, kao i načinu prijave za pojedinu radionicu, dostupno je na web stranici: https://iotday.splitech.org/

- Ovogodišnji IoT dan nastavak je dobre prakse koju provodimo od 2019. godine. Prošle godine smo uspješno proveli hibridni event s ograničenim brojem posjetitelja, a događaj se prenosio i putem web streaminga. Važnost samog događaja na popularizaciju znanosti prepoznala je i ICT Županija te Ministarstvo znanosti i obrazovanja, koji su nas podržali u provedbi prošlogodišnjeg IoT dana. Ove godine smo u povoljnijim okolnostima, stoga je i program bogatiji, te smo u mogućnosti ponuditi i više tematskih radionica, i predstavnika relevantnih firmi. S obzirom na prošlogodišnji interes i rastuću popularnost IoT – a, očekujemo velik odaziv od strane učenika i studenata, ali i svih ostalih koje privlače pametne tehnologije. Naravno, kao i prethodnih godina, uz radionice i predavanja, osigurali smo i zanimljiv društveni program tijekom trajanja IoT dana - rekao je voditelj projekta, izv. prof. dr. sc. Toni Perković.

Vaša reakcija na temu