Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splitski bend 058 odlazi u Ameriku, a snimit će i album u studiju u kojem su snimali Elvis Presley i Johnny Cash

Splitski bend 058 odlazi u Ameriku, a snimit će i album u studiju u kojem su snimali Elvis Presley i Johnny Cash

Njihov odlazak na američku turneju prati singl 'Bijeg'

Splitski americana bend 058 krajem listopada odlazi na putovanje po Americi. Nastupit će u nekoliko gradova, a snimit će i live session album u prestižnom SUN studiju u Memphisu, gdje su snimali legendarni Elvis Presley, Johnny Cash, Jerry Lee i mnogi drugi. Ponovno će nastupiti i na  Texas Country Music Awardsu, na kojem su osvojili nagradu za najoriginalniju glazbu.


Iza sebe imaju uspješne singlove na hrvatskom i engleskom jeziku, a sudjelovali su na domaćim i inozemnim festivalima. Njihov odlazak na američku turneju prati aktualni singl simboličnog naslova 'Bijeg'. To je ujedno i njihov najavni singl za prvi studijski album u izdanju Croatie Records. Glazbu je skladao Branko Mamut, tekst je osmislila Ivana Pinčić, a sve skupa aranžirao i producirao Ivan Cinotti u Extra Music studiju u Kaštel Štafiliću. Pjesmu prati video spot u režiji Tonija Banova.


Splitski americana bend 058 je glazbeni projekt na kojem je gitarist i skladatelj Branko Mamut 2012. godine okupio sjajan tim glazbenika kako bi ispričao svoju glazbenu priču. Članovi grupe 058 su: Branko Mamut, Nera Šulentić, Predrag Lovrinčević, Nikša Orlandić, Zvonimir Šulentić i Ivan Cinotti. Iz njihove suradnje stvorila se pozitivna i kreativna energija te projekt proširila na snimanje autorskog albuma na engleskom jeziku namijenjenoga prvenstveno stranom, ali i domaćem tržištu. 

Raznovrsnost osobnosti i stilova glazbenika koji su našli zajednički jezik u ovoj priči stvorila je neobičan, jedinstven i eklektičan glazbeni kolaž. To je spoj koji pršti energijom i toplinom, a pokreće ga isključivo ljubav prema glazbi.


Vaša reakcija na temu