Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Jahvo Joža Splitski ROOM 100 kolektiv gostuje u prestižnom La Central del Circ kazalištu u Barceloni

Splitski ROOM 100 kolektiv gostuje u prestižnom La Central del Circ kazalištu u Barceloni

22. i 23. ožujka izvode svoju predstavu 'C8H11NO2 (2.0)'

Splitski kolektiv ROOM 100 22. i 23. ožujka izvodi svoju predstavu 'C8H11NO2 (2.0)' u glavnom prostoru za suvremeni cirkus u Španjolskoj, barcelonskom La Central del Circu.

'EP (Extended Performances)' program je La Central del Circa koji okuplja suvremenu cirkusku, plesnu i eksperimentalnu izvedbenu scenu u Barceloni i Kataloniji. Ovogodišnji EP posvećen je circusnextu – programu podrške inovativnim europskim cirkuskim umjetnicima. Predstave će izvesti dvoje laureata ovog projekta – Pablo Molina (Španjolska, 2019-2018) i ROOM 100 (Hrvatska, 2010-2009) – te dvije umjetnice koje su nominirane za titulu u ediciji 2024-2023 – Marina Cherry (Kanada, Švedska) i Elis Valente (Španjolska).

'C8H11NO2 (2.0)' nova je derivacija originalne predstave ROOM 100 kolektiva koja je premijerno izvedena 2011. godine u Parizu. Predstava je gostovala na raznim festivalima u Europi i SAD-u do 2015. godine kada je kolektiv pauzirao svoju izvedbenu karijeru i posvetio se produkciji različitih projekata i programa za razvoj suvremenog cirkusa u Hrvatskoj, regiji i na razini Europe.

Kroz projekt 'The Sphere', 2022. godine ROOM 100 dobio je podršku da se osvrne na originalnu kreaciju i reagira na nju s odmakom od 12 godina. 'C8H11NO2 (2.0)' sadrži novo umjetničko istraživanje kolektiva na polju suvremenog cirkusa, ali je i osobna priča koja se osvrće na sve što je ovaj kolektiv prošao u posljednjem desetljeću, na profesionalnoj razini, te dvoje originalnih umjetnika i autora - Antoniju Kuzmanić i Jakova Labrovića - na osobnoj razini. U novoj derivaciji na sceni im se pridružuje mlada srpska cirkuska umjetnica Jelena Vujović. 'C8H11NO2 (2.0)' još je jedna angažirana predstava kolektiva čiji je cilj produbiti naše razumijevanje neuroraznolikosti te podići svijest i senzibilitet javnosti o njezinim različitim dimenzijama i kompleksnostima.

Predstava se razvija uz rezidencijsku potporu Københavns Internationale Teater (Kopenhagen), Berlin Circus Festivala (Berlin), La Central del Circa (Barcelona), Konventa (Berga) i Kuće Klajn (Klanjec). Financijsku potporu pružili su The Sphere, Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kultura i medija Republike Hrvatske, Grad Split i Mreža izvedbenih umjetnosti.

Vaša reakcija na temu