Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Splitski startup SplxAI dobio investiciju od 2 milijuna dolara!

Splitski startup SplxAI dobio investiciju od 2 milijuna dolara!

Jedna od najvećih početnih investicija u neki regionalni startup

Jutros je u AC Hotel by Marriott Split održana medijska konferencija na kojoj je najavljeno četvrto izdanje Split Tech City Festivala, koji se održava ovog petka i subote u Ljetnom kinu Bačvice.

Ovom je prilikom objavljena i ekskluzivna vijest vezana za startup jednog od predavača.

Naime, splitski startup SplxAI, koji su 2023. osnovali Ante Gojsalić i Kristian Kamber, dobio je investiciju od 2 milijuna dolara od strane investitora iz SAD-a, Poljske i Nizozemske.

Riječ je o jednoj od najvećih početnih investicija u neki regionalni startup.

- Ovo je zapravo samo prvi dio investicije koju se nadamo dobiti na svom putu postajanja centrom za razvoj i sigurnost umjetne inteligencije, kazao je Gojsalić.

SplxAI je jedna od prvih kompanija u svijetu koja nudi zaštitu korisnika i poduzeća od sigurnosnih rizika koje donosi umjetna inteligencija. Između ostalog, SplxAI razvija prvi antivirus za chatbotove. To je jedno od najprogresivnijih područja današnjice uzevši u obzir da će do 2026. godine pola svjetske populacije koristiti chatbotove bazirane na umjetnoj inteligenciji kao jedan od primarnih načina komunikacije s industrijom.

Investicija od 2 milijuna dolara omogućit će zapošljavanje dodatnih 15 do 20 stručnjaka, većinom mladih iz Hrvatske, odnosno pokrivanje troškova njihovog rada tijekom 1.5 do 2 godine, što je ključno za nastavak rada na proizvodu koji bi mogao staviti Split na svjetsku mapu inovacija u području umjetne inteligencije.

Zanimljivo je da su osnivači startups SplxAI zapravo povratnici u Split; mladi IT-evci koji su godinama s obiteljima živjeli u Njemančkoj i Zagrebu odlučili su svoj veliki projekt pokrenuti upravo iz grada pod Marjanom, kako zbog kvalitete života, tako i zbog progresivne poslovno-tehnološke atmosfere koja tijekom zadnjih godina vlada u Splitu.

Svoje iskustvo od procesa pokretanja startupa do uspješnog privlačenja milijunske investicije Ante Gojsalić će uživo podijeliti ovog petka na četvrtom Split Tech City Festivalu.

Na jutrošnjoj su press konferenciji svoju podršku nadolazećem Festivalu pružili Goran Batinić (Razvojna agencija Split - RaST), Melani Grubić Mikulić (Bitcoin Store), Ante Dagelić (GetByBus) i Damir Lukić (AC Hotel by Marriott Split) u ime sponzora, a sam program Festivala najavio je Toni Trivković u ime organizatora.

Split Tech City Festival je sufinanciran sredstvima Grada Splita, a sve detalje o programu i kupnji ulaznica možete vidjeti na Split Tech City službenim stranicama i društvenim mrežama.

Vaša reakcija na temu