Splitski sveučilišni zbor snimio kompoziciju od sedam nezaboravnih pjesama u čast Oliveru

Splitski sveučilišni zbor snimio kompoziciju od sedam nezaboravnih pjesama u čast Oliveru

Tko to ima samo jednu najdražu Oliverovu?

Splitski sveučilišni zbor 'Silvije Bombardelli' našao je način da zapjeva Oliveru Dragojeviću u čast.

Tko to ima samo jednu najdražu Oliverovu? Naime, početkom akademske godine dirigentica zbora, Anamarija Tadin, odlučila se za koncept medleya koji uključuje međusobno ispreplitanje i povezivanje različitih Oliverovih pjesama.

Tako je nastao Oliver Medley, Bombardellijev najveći dosadašnji projekt, koji obuhvaća čak sedam nezaboravnih pjesama: Skalinada, Zbogom ostaj ljubavi, Galeb i ja, Dobar dan, Ti si moj san, Vjeruj u ljubav i Ključ života. Aranžman medleya potpisuje sama dirigentica.
Zbor je na spomenutom materijalu marljivo radio još od listopada, da bi sredinom studenog započeo suradnju sa studijem Tomislava
Mrduljaša
, u kojem je snimljen medley, i glazbenim producentom
Hrvojem Domazetom.


Šlag na torti bila je odluka o snimanju spota u srcu 'najlipšeg grada na svitu' za koji su se pobrinuli Andrija Jurčević i Dean Bubić iz APstudia - Aheropita. Autorica fotografija je Marija Mikulić

Rezultat predanog rada velikog broja mladih ljudi, uglavnom studenata, jest predivna glazbena priča inspirirana nenadmašnim glazbenikom, njegovim voljenim gradom, ali i mladom generacijom koja ga i dalje slavi pjevajući njegove obožavane pjesme.

Glazbu i spot medleya zbor je javnosti odlučio prezentirati upravo danas, 7. prosinca - na Oliverov rođendan. Time je još jednom dokazana istinska tendencija čitavog projekta – odati počast najvećem i najvoljenijem.

Sam zbor osnovan je u ožujku 2016. godine, a čine ga studenti svih sastavnica splitskog sveučilišta. Trenutno broji 35 aktivnih članova. Iako mu je glavna zadaća da uveličava sveučilišne manifestacije i promocije, zbor je od samog početka znatno proširio svoje glazbene domete brojnim nastupima van sveučilišta te čestim suradnjama s domaćim i stranim zborovima. Anamarija Tadin dirigira zborom od osnutka.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14