Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splitski virtuozi nastavljaju s nastupima, sutra su u Kaštelima
Kultura Piše: Dalmatinski portal

Splitski virtuozi nastavljaju s nastupima, sutra su u Kaštelima

Ne propustite čak tri večeri klasične glazbe

Komorni orkestar Splitski virtuozi sastavljen od istaknutih splitskih glazbenika (njih jedanaest), a pod umjetničkih vodstvom međunarodno renomiranog violista i dirigenta Wladimira Kossjanenka iduće tri večeri odsvirat će u Dalmaciji tri koncerta. Ljubitelji klasične glazbe nikako ne smiju propustiti najprije ovu nedjelju, 15. rujna koncert uz potporu Grada Kaštela u Jedriličarskom klubu Marine Kaštela - dugogodišnjeg sponzora orkestra, s početkom u 20 sati.

Na repertoaru prvog koncerta ovog niza su  dvije serenade: Edward Elgar: Serenada za gudački orkestar u e-molu op. 20 i Petar Iljič Čajkovski: Serenada za gudački orkestar u C-duru op. 48.

Jedinstven i prekrasan ambijent Jedriličarskog kluba svakako će pridonijeti čaroliji izvedbe ovih vrhunskih glazbenika: Martin Draušnik, Ana Labazan Brajša, Karmen Sedlar, Antoinette Gojak, Ema Gančević, Viktor Galuf, Stipe Marinić, Nastja Perić, Roko Silić, Hana Rabadan i Piero Malkoč pod ravnanjem dirigenta Kossjanenka.

Odmah dan poslije, u ponedjeljak, 16. rujna, u Kući umjetnosti Arsen u Šibeniku s početkom u 20 sati, Virtuozi nastavljaju s nastupima. Ovaj koncert, kao i onaj dan poslije, u utorak, 17. rujna u Dubrovniku (u Kneževu dvoru od 21 sat), dio su 3. Dalmatinskog ciklusa u organizaciji Hrvatskog doma Split, a uz podršku Ministarstva kulture i medija RH.

Očekuju vas: D-dur Simfonija Luke Sorkočevića, Fantazija za Violu i gudače Johanna Nepomuka Hummela te Serenade Edwarda Elgara i Petra Iljiča Čajkovskog.

Sve navedeno, od popisa izvedbi pa do popisa glazbenika, razlog su da rezervirate vrijeme za jednu od tri večeri i otplovite u svijet vrhunske klasične glazbe i talentiranih umjetnika jer je  riječ o sastavu čije koncerte s oduševljenjem prate brojni hrvatski i inozemni mediji. 

'Mislimo da bez ustručavanja možemo reći da Split ima komorni orkestar koji bi svojom vještinom i pristupom oduševio i najveće svjetske koncertne dvorane', samo su neki od komentara glazbenih profesionalaca na izvedbe Splitskih virtuoza.

Vaša reakcija na temu