Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Sportski vikend u Šibeniku: Tenis, nogomet i jedrenje u okviru 64. MDF-a

Sportski vikend u Šibeniku: Tenis, nogomet i jedrenje u okviru 64. MDF-a

'Nama je cilj i dužnost da uz ovaj kulturni, odgojni, pedagoški aspekt Festivala, objedinimo i ovaj sportski'

'Očekujemo dva dana dobrog dječjeg tenisa i da djeci Šibenik i Međunarodni dječji festival ostanu u sjećanju cijeli život', poručio je tajnik teniskog kluba Šubićevca, Petar Baranović, s konferencije za medije održanoj u petak u Šibeniku. Na konferenciji je najavljen tradicionalni međunarodni teniski turnir za djevojčice i dječake do 10 godina 'Festival djeteta' u organizaciji TK Šubićevac i Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik - Hrvatska. Turnir će s održati ovog vikenda, 29. i 30. lipnja na teniskim terenima na Šubićevcu, u Šibeniku. Do petka ujutro pristiglo je oko 45 prijava sudionika iz Hrvatske, susjednih zemalja i Japana.

U zdravom tijelu, zdrav duh

Teniski turnir u sklopu MDF-a održava se od davne 1984. godine uz određene prekide, da bi se konačno od 2014. do danas održao bez prekida u organizaciji. Na turniru su svojedobno u svojim dječačkim godinama nastupila i velika teniska imena poput Gorana Ivaniševića ili Monike Seleš. 'Popularni Zec je tu igrao tri puta, od toga je dva puta osvojio turnir, a i onda je bio poznat po lomljenu reketa', prisjetio se Ivica Kostanić, predsjednik TK Šubićevac. 

Dodao je da se radio o 'hvale vrijednom turniru koji ima veliku tradiciju'. 

'Ne smijemo zaboraviti da se turnir održava pod okriljem Hrvatskog teniskog saveza te da je jedan od najznačajnijih turnira u Hrvatskoj za djecu ovog uzrasta', dodao je Kostanić.

Do zaključenja prijava u 14 sati u podne očekuje se da će broj sudionika još rasti, a već sad se zna da u Šibenik stižu mladi natjecatelji iz dalekog Japana kojima je ovo postao turnir koji ne preskaču. 

'Nama je ovo osobno najdraži turnir u natjecateljskom kalendaru i želimo zahvaliti svima koji su nam dali podršku poput Javne ustanove Nacionalni park Krka jer bismo bez njih teško realizirali ovako obiman turnir', zaključio je Baranović.

U okviru 64. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku ovaj vikend održavaju još dvije sportske manifestacije. Točnije, već ovog petka u 16 sati na sportskim terenima u Zablaću počinje međunarodni turnir u nogometu za dječake 2013. godište 'Zdravo maleni Jose Bege 2024' koji traje do nedjelje, 30. lipnja, dok će u subotu, 29. lipnja u šibenskoj luci biti održana 64. Regata u organizaciji jedriličarskog kluba Val iz Šibenika. 

'Nama je cilj i dužnost da uz ovaj kulturni, odgojni, pedagoški aspekt Festivala, objedinimo i ovaj sportski, posebno kad su nam djeca zasićena internetom, ekranima i svim tim stvarima koje djecu udaljuju, rekao bih i od kulture i kazališta, ali i sporta. Pa da barem mi ovdje u Šibeniku sa sportskim klubovima pokušamo, usudio bih se reći, nametnuti ono - u zdravom tijelu, zdrav duh', priznao je Jakov Bilić, ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

Vaša reakcija na temu