Pola sata prije otvorenja red niz Domaldovu ulicu je bio nepregledan, Splićani i pokoji turist došli su po besplatan sladoled u 'Gelateriju Emiliana'. Ovakva slika je uobičajena u srcu sezone kada nahrle turisti. Ovaj put radi se o praksi vlasnika sladoledarnice zadnji dan prije sezonskog zatvaranja časti Splićane.
Lirim Bajrami, ponosni vlasnik jedne od najpopularnije sladoledarnice Emiliana je dao ruke radnicima u besplatnoj podjeli ukusnih kuglica.
- Posljednje četiri godine, otkako sam otvorio besplatno podijelim sladolede, kao moju obavezu prema Splićanima. Otvorio sam radi njih, to je moj dug prema domaćim ljudima koji su vjerni sve ove godine - kazao nam je.
Nije ovo ljeto podizao cijene sladoleda, upravo, kaže zbog poštovanja prema gradu i stanovnicima.
- Radimo ga po tradicionalnoj recepturi, kako su ga stari Splićani radili prije 60 godina. I nećemo je mijenjati - obrazložio nam je tajnu uspjeha.
Rekao je i da ga je jedino bilo strah od grubog vremena pa da ne uspije počastiti i da je sa zebnjom gledao i u nedjelju ujutro u nebo. Pokoja kapljica koja je prijetila je prestala baš na vrijeme.