Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot STFF: Pogledajte 'Glup&gluplji 3' u kinu Karaman

STFF: Pogledajte 'Glup&gluplji 3' u kinu Karaman

Pogledajte program šestog dana Split Film Festivala

U kinu 'Karaman', s početkom u 18.45 sati, prikazat će se hrvatski film Anđela Jurkasa 'Glup&gluplji 3', kao zaključni dio prve debitantske trilogije u povijesti dugometražnog igranog filma u Hrvatskoj. Priča je to o muško ženskim odnosima započeta filmom 'Zbog tebe' i centralnim dijelom 'Fuck Off I Love You'.

Florin Serban predstavlja se, u 20.45 sati, filmom u međunarodnoj konkurenciji, 'Ljubav 1.pas'. Negdje u planinama, četrdesetogodišnjeg drvosječu Simiona uvlači u igru bez izlaza pronalazeći pretučenu i gotovo bez svijesti nepoznatu ženu u šumi. Nakon toga s početkom u 22.45 sati, u prvom dugometražnom filmu publici će se predstaviti Camille Vidal-Naquet 'Savage'. U ovoj priči 22-godišnjak Leo na ulici prodaje svoje tijelo za novac.
 
Filmski program STFF-a u kinoteci Zlatna vrata počinje  konkurencijom kratkometražnih filmova u trajanju od 95 minuta s početkom u 19.00 sati. Mark Olexa  i Francesca Scalisi kao osnivači i umjetnički direktori prvog festivala na svijetu koji se odvija u zraku s ciljem približavanja kratkog filma široj publici,  zajedničkim kratkim filmom 'Black line' donose priču o ženi koja lovi u mutnim vodama.

Jacek Jędrzejczak kroz 'Exoneration' kao dio projekta pod nazivom 'TEN', bavi se temom odnosa ljudskog bića i vremena. U okruženju svakodnevnih susreta i sukoba, izgradnja novih nekretnina mijenja arhitekturu grada filmom 'Flowers' Vade Vergara.

Melodramu u fragmentima, sačinjenu od oštećenih kadrova posljednjih minuta jedine kopije nitratne filmske vrpce izgubljenog filma Silja – Fallen Asleep When Young  redatelja Teuvoa Tulioa, jedan od pionira finskog eksperimentalnog filma
Sami van Ingen snimio je kroz kratki film 'Flame'.

Eksperimentalni kratki dokumentarni film o životu, smrti i našim pokušajima da ih kontroliramo 'Ex nihilo' medijskog umjetnik iz Helsinkija Tima Wright, priče su o naprednom humanoidnom robotu. U 'Nevermind Polly' Julie Milz,  Polly stoji pored prozora i zuri u zid preko puta dvorišta dok je zarobljeništvo u vlastitom stanu ne nagna je da izađe vani u bučan grad. 'Little stories' David N.Bernatchez  male su priče o usađenim sjećanjima.   

U 21:00, također u kinoteci Zlatna vrata, gledatelji će ponovo moći vidjeti kralja Luja XIV.  u filmografiji Alberta Serre, već poznatog kao protagonist njegovog posljednjeg filma Smrt Luja XIV. , međutim u 'Roi Soleil' pojavljuje se blizanac, iako igra zabuna pokaže da ih ima više.


Vaša reakcija na temu