Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Maja Gijevski Stivi Vučković o gašenju O'Hare: 'Kod nas rock nikada nije priznat kao kultura'

Stivi Vučković o gašenju O'Hare: 'Kod nas rock nikada nije priznat kao kultura'

Gdje će sada neki novi Libar ili Mjesni odbor pokazati što znaju?

Spala knjiga na dva slova, tako se kaže, a u Splitu na samo jedno. Nadam se da gašenje O'Hare nije zloguki pokazatelj da će Split ostati bez ijednog rock kluba. Nije lako živjeti s decibelima, velik je posao osigurati dolazak glazbenika, održati tonske probe, te koncert na kojemu će sve štimati. Jednostavnije je angažirati DJ-a koji će puštati humpa-cumpa ritmove - rekao nam je Stevo Vučković Stivi, glazbenik i organizator glazbenih manifestacija.

- Žao mi je O'Hare, za taj prostor sam emocionalno vezan još od doba kada je tu bio klub Bady, kao mulac sam njegovu naljepnicu imao na ponici. Nakon toga je uslijedila već opjevana era Shakespearea...

Stivi nam kaže da je razgovarajući sa stranim bendovima shvatio da oni više cijene O'Haru nego sami Splićani.

- Šteta, taj klub je bio kao pomoćni teren za ulazak u pravu igru, za plasman dalje po Hrvatskoj, to je bilo mjesto čeličenja. Gdje će sada neki novi Libar ili Mjesni odbor pokazati što znaju?

Za kraj je Vučković ponudio malo širi pogled, pa zaključio:

- Kod nas rock nikada nije priznat kao kultura, to je problem...

Vaša reakcija na temu