Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić STIŽE TREĆA FIBRA Zvučna imena na Bačvicama!

STIŽE TREĆA FIBRA Zvučna imena na Bačvicama!

Organizatori festivala alternativne urbane glazbe otkrili su dio programa

Fibra, festival alternativne urbane glazbe, vraća se u Split, u Ljetno kino Bačvice, 3. i 4. srpnja 2020. godine! Nastupit će Pips, Chips & Videoclips, Detour, Svemirko, Buč Kesidi i Z++! Sljedeća imena organizatori će otkriti 30. ožujka.


Za Pips, Chips & Videoclips ne treba posebna najava. Kad se kaže posebna rock pojava u Hrvatskoj, misli se na njih. Često su u Splitu, ali rijetko na open airu i nikad do sada u Ljetnom kinu Bačvice.

Detour je band koji se može pohvaliti golemom omiljenošću u svim skupinama publike, a i glazbene kritike. U Split dolaze predstaviti svoj peti studijski album 'TourDetour' za kojeg su prošle godine osvojili Porin za najbolji album pop glazbe i najbolju izvedbu grupe s vokalom.

Svemirko je jedna od najzanimljivijih novijih pojava na sceni. Albumi 'Vanilija' i 'Tunguzija' sa svojim životopisnim ritmovima i tekstovima i zabavnim i plesnim aranžmanima i melodija zaludili su ljubitelje dobrog popa.

Iz susjedne nam države dolazi disco indie rock senzacija Buč Kesidi. Za duo iz Pančeva kritika kaže: 'Ono što je izvrsno kod Buč Kesidi je što stihovima opisuju manje zabavnu stranu clubbinga, a uživo naprave show za pamćenje' (Patrik Horvat, muzika.hr).

I na kraju naše prve najave stoji glazbenik zagonetnog imena Z++, član osječkog trap kolektiva Retfatlanta, koji dolazi predstaviti svoj prvi album '18++'. Album žanrovski pripada trapu, ali i izlazi iz okvira povezujući ga sa popom, a kvalitetu ovog uratka potvrđuje i nominacija u Rap&Off kategoriji Rock&Off nezavisne glazbene novinarske nagrade.

Organizator festivala, yem agencija, iza sebe ima pet velikih glazbenih festivala u četiri različita grada u Hrvatskoj. Sve je započelo koncertima i organizacijom prvog 'Drito iz Tvornice' festivala 2016. godine. Već 2017. godine yem organizira 'Zagreb Beer Festival' koji je 2018. godine posjetilo više od 100.000 posjetitelja. Iste godine pridružuje se splitska 'Fibra', a u 2019. godini yem organizira novi urbani open air festival u Samoboru 'Pine Festival' i preuzima organizaciju kultnih Dana pive Karlovac.

S Fibrom yem se vraća u rodni grad ponuditi domaćima i turistima žanrovski neograničen festival kojem je kvaliteta glazbenika i produkcijska kvaliteta festivala najbitnija.


Festivalske ulaznice mogu se kupiti po cijeni od 70 kuna do 30. ožujka! Nakon toga se cijena festivalske ulaznice penje na 90 kuna i kasnije na 110. Dnevne ulaznice biti će puštane u prodaju u travnju.

Karta se može kupiti online putem sustava Entrio.hr te na prodajnim mjestima Dancing Bear Split (Dioklecijanova ul. 6), Ghetaldus (Trg braće Radić 10, Split), Marmontova 8 ili Vukovarska ul. 207 (City Center One), Kairos Travel Trogir (Obala bana Berislavića 23, Trogir), Dancing Bear (Gundulićeva ul. 7, Zagreb), Aquarius CD Shop (Varšavska 13, Zagreb), NAF NAF (Ilica 8, Zagreb), Rockmark (Berislavićeva 13, Zagreb) i na još 25 zagrebačkih lokacija koje se sa svim ostalim prodajnim mjestima u Hrvatskoj mogu naći na stranici www.entrio.hr.

Kartu je također moguće kupiti u Garica shopu (Ulica ban Mladenova 3, Split).

Fibra Festival podržava Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Addiko Bank Hrvatska, Karlovačko, Jagermeister i Jamnica.

Vaša reakcija na temu