Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Što pokloniti školarcima ili za diplomu?
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Što pokloniti školarcima ili za diplomu?

Donosimo nekoliko prijedloga

Netko vama drag je upravo završio školovanje i spreman je zakoračiti u svijet odraslih? Tražite dar koji bi ih obradovao, te istovremeno ostao lijepa uspomena?

U našoj zemlji postoji dugačka tradicija poklanjanja zlata za posebne prigode kao što su rođenje djeteta, krštenje, prva pričest, krizma, pa čak i vjenčanje. Zlatnici i srebrnjaci su poklon koji je vječno u modi. Stoga za posebnu priliku u životu vama drage osobe, poklonite nešto trajno: odaberite najljepše motive zlatnika i srebrnjaka iz državne kovnice novca. 

Evo nekoliko naših prijedloga. 

Srebrna medalja 'Professor Balthazar' 


Professor Balthazar simpatični je znanstvenik iz šarolikog izmišljenog grada inspiriran gradovima Rijekom i Zagrebom, čiji je lik akademska kiparica Ana Divković pretočila u srebrnu medalju. 


Srebrnjak 'Inovacije Fausta Vrančića' 


Da je Hrvatska zemlja genijalaca koji su svojim inovacijama ostavili dubok trag u povijesti znanosti i tehnologije, već je dobro poznata stvar, a jedan od njih bio je i Faust Vrančić, kojem su počast na srebrnjaku odale hrvatske kiparice Jelena Mavrić Varga i Paula Banić Vudrag


Srebrnjak '150. obljetnica rođenja Ivane Brlić-Mažuranić' 


Svijet bajki bio bi manje maštovito mjesto, da u njemu svoj trag nije ostavila Ivana Brlić-Mažuranić, izuzetna hrvatska književnica čije su bajke obilježile generacije, i to ne samo u Hrvatskoj, već i diljem svijeta. Djelić magije na numizmatičke kovanice nastojao je prenijeti hrvatski akademski kipar Kuzma Kovačić, inače autor idejnih rješenja hrvatskih kovanica kuna i lipa.

Proizvodi Hrvatske kovnice novca dolaze zapakirani u elegantne kutije te se šalju kao vrijednosni paket, s punim osiguranjem vrijednosti proizvoda uračunatim u cijenu poštarine.

Tako ste u svega par klikova u web trgovini HKN-a riješili problem savršenog dara.

Vaša reakcija na temu