Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Što se to događa u centru grada?
Kultura Piše: Dalmatinski portal

Što se to događa u centru grada?

Splićane iznenadili grmovi koji šetaju!

Ako ste se danas našli u centru grada, sigurno ste ostali nemalo iznenađeni događanjima u gradu i možda čak i pomislili da se radi o još jednom 'cirkusu' za turiste, ali ovdje je zapravo riječ o drugom izdanju festivala suvremenog cirkusa i umjetnosti na otvorenom - Split Calling. Zanimljivo je što se festival upravo želi reflektirati na problematiku centra grada obilježenog razvojem turizma, gubitkom lokalnog stanovništva i monokulturnom transformacijom sadržaja te istražiti novu viziju, doživljaj i perspektivu ovih prostora.

Ovogodišnje izdanje festivala otvoreno je jedinstvenom performativnom šetnjom gradskom jezgrom koja predstavlja pismo napisano našem gradu u izvedbi polaznika masterclassa 'Dramaturgija javnog prostora - Letters to the neighborhood', održanog također u sklopu festivala, a pod vodstvom Jorge Durán Roldósa, cijenjenog umjetnika i sveučilišnog profesora s doktoratom iz područja izvedbenih umjetnosti Sveučilišta u Barceloni.

Grmovi koji šetaju i koji su priredili brojne smješne spletke zapravo je polumobilna klaunska predstava Sapiens sapiens francuskog dvojca Sur le vif koju imate opet vidjeti u subotu 5.10. s početkom u 11.15 sati. Cijeli program za subotu je u nastavku. Festival će završiti u opuštenom tonu uz party s lokalnim mladim DJ-evima i glazbenicima.


SUBOTA 5.5.

LETTERS TO THE NEIGHBOURHOOD (HR/DE/ES)

prezentacija polaznika masterclassa / performativna šetnja, 60 min

Početak na Pjaci (ispred Stare gradske vijećnice)

10.00 sati

SUR LE VIF - SAPIENS SAPIENS (FR)

polumobilna klaunska predstava, 50 min

Početak pored 'Misto Street Food & Bar'

11.15 sati

KLUB GIRKO - RESPONSIVE ROUND (DE)

cirkuska predstava - balansiranje i manipulacija objektima, 45 min

Vestibul

17.00 sati

MADO SIRRA - MATTER THE MATTERS: PERFORMING IN THE AGE OF THE CITY CHANGE

Performativna prostorna i sound-art instalacija, 25-45 min

Pješačka zona užeg centra grada (točna lokacija će biti objavljena naknadno)

18.00 sati

DJ INDLOVU + eSTe bar

19.00 sati

RADIONICA SITOTISKA / izrada festivalskih torbi

19.00 sati

PROMAYA BEND

22.00 sati

Ulica stari pazar

Moguće su promjene u rasporedu u slučaju loših vremenskih uvjeta. Raspored se može pratiti putem društvenih mreža festivala - Facebook: https://facebook.com/splitcalling i Instagram: split.calling 

Vaša reakcija na temu