Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press STUDIO -21- Otvaranje izložbe 'Neprisustvo prisutnosti' Koraljke Kovač

STUDIO -21- Otvaranje izložbe 'Neprisustvo prisutnosti' Koraljke Kovač

U četvrtak, 14. ožujka

Otvorenje izložbe 'Neprisustvo prisutnosti' Koraljke Kovač će se održati u četvrtak, 14. ožujka 2024. u 20 sati u galeriji Studio-21-. Kustos izložbe je Željko Marciuš.

Na izložbi će biti izloženi radovi sa ciklusa DNEVNIK K.K. 2017.g. / UNUTRAŠNJI PROSTOR 2019. - 2020. g. / UTOČIŠTE OSAME 2024.g Radovi su realizirani u kombiniranoj tehnici na akvarel papiru.

Izložba ostaje otvorena do 3. travnja 2024.

Koraljka Kovač rođena je 17. srpnja 1971. u Zagrebu. Završila je Slikarski odjel Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu. Godine 1991. upisala je Slikarski smjer Pedagoškog odjela Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Diplomirala je u klasi profesora Zlatka Kesera. Članica je HDLU-a od

1998. godine. Bavila se animiranim filmom i ilustracijom. Bila je članicom grupe 'Daklelososi' i udruge 'Punkt'. Do sada je imala 67 samostalnih i 93 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

Sudjelovala je na više kolonija, projekata i rezidencija. Vodila likovne radionice za djecu i odrasle. Od važnijih nagrada dobitnica je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu i likovne nagrade Hrvatskog društva likovnih umjetnika za najbolju izložbu u 2020. godini za ciklus 'Unutrašnji prostor' u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. Od 1998. do 2007. godine radila kao profesorica Likovne kulture u Osnovnoj školi Gračani. Članica Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika od 2008. do 2011. godine.

Trenutno radi kao izvanredna profesorica u umjetničkom području na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, Zavodu za dizajn tekstila i odjeće na kolegiju Kreiranje tekstila.

Vaša reakcija na temu