Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Studio Kinkin predstavlja drugi dio projekta 'Normanologija za djecu' u Galeriji umjetnina

Studio Kinkin predstavlja drugi dio projekta 'Normanologija za djecu' u Galeriji umjetnina

Mali gledatelji i izvođači steći će iskustvo uzajamnog i aktivnog sudjelovanja u kolektivnom izvedbenom činu

Danas s početkom u 20 sati u Galeriji umjetnina u sklopu Ljetnog kazališta za djecu koji organizira Gradsko kazalište lutaka Split predstavit će se drugi dio istraživanja na projektu 'Normanologija za djecu' koji će izvesti Grupa Kinkin.

Plesno multimedijalni projekt Norman#1 i #2 zasnivaju se upravo na interdisciplinarnosti više umjetničkih formi suvremenom plesu, scenskm pokretu, glazbeno ritualnoj dramaturgiji i novim medijima, a u ovom slučaju, na predlošku klasičnog video uradak pionira filmske animacije Normana McLarena iz 1940. godine - Točke i Linije iz 1960. godine.

- Video rad Točke i Linije koristimo kao 'partnera' u plesnoj izvedbi, koja je inspirirana jasnim i rigidnim geometrijskim sustavom, ali istovremeno fleksibilnim modeliranjem kroz plesnu improvizaciju. Eksperimentalna animacija video radova vodi nas do potpune apstrakcije pokreta, dok djeca vlastitim kretnjama stvaraju prijevodne inačice točke, crte i plohe u govor tijela - poručuju voditeljice iz Studija.


Vizualno doživljavanje je u današnje vrijeme sveobuhvatne digitalizacije važan vid komunikacije, priopćavanja ideja, što značajno utječe na ponašanje djece i mladih tijekom njihovog formativnog razdoblja i odrastanja. Budući da mlada publika ima drugačije gledateljske navike, koje se razvijaju sukladno novim tehnologijama, izbor Normana McLarena slijedi tu misao o interdisciplinarnoj dimenziji umjetnosti.

Kroz rad na projektu Norman#1 i Norman #2 mali gledatelji i izvođači steći će iskustvo uzajamnog i aktivnog sudjelovanja u kolektivnom izvedbenom činu, prilično nekonvencionalnom korištenju novih medija u kreativnoj izvedbi važnoj za isto tako, nekonvencionalno razmišljanje kroz igru za razvoj umjetničkih vrijednosti.


Studio za igru pokret i ples Kinkin pristupa polazniku individualno i ohrabruje ih aktivno sudjelovati sa svojim idejama u autorskim djelima stoga će radionicu ravnopravno voditi polaznice Studija zajedno sa voditeljicama. 

Ulaz je besplatan uz prethodnu najavu na broj 099 675 6869.

Vaša reakcija na temu