Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić SUDAMJA: U nedjelju počinje program proslave blagdana svetog Dujma i Dana grada Splita!

SUDAMJA: U nedjelju počinje program proslave blagdana svetog Dujma i Dana grada Splita!

Donosimo detaljan program

Devetnicom u čast sv. Dujma koja će se u katedrali svečano slaviti pjevanom sv. misom i koncertima sakralne glazbe, u nedjelju, 28. travnja počinje ovogodišnja Sudamja. Bogat program proslave blagdana sv. Dujma i Dana grada Splita s preko šezdeset manifestacija koje se događaju na više od dvadeset gradskih lokacija, nastavit će se u ponedjeljak, 29. travnja nastupom Gradskog orkestra Imotski i Mažoretkinja grada Splita na Narodnom trgu, Pjaci.

Inače, Sudamja ove godine od 29. travnja do 6. svibnja donosi seriju koncerata na Pjaci, kao novoj lokaciji, nudeći raznolik glazbeni program koji uključuje Gradski orkestar Imotski s Mažoretkinjama grada Splita, Nenu Munitića i Mladena Baučića Baucha, grupu Acoustic Touch, jazz nastup Pirmin Huber Swiss Folk , 4 tenora, Natali Dizdar te Trio Le. Ova glazbena pozornica zatvara se koncertima klasične glazbe 'Splitske serenade' i koncertom klapa u čast sv. Duje.

Ovogodišnja Sudamja obuhvatit će najveći broj koncerata dosad. Na Rivi će se četiri večeri zaredom održati koncerti popularnih hrvatskih izvođača, Vojka V i Grše 4. svibnja, Alena Vitasovića 5. svibnja, vokala A strane 6. svibnja, a na sam blagdan svetog Dujma, 7. svibnja, koncert Petra Graše koji će biti popraćen spektakularnim vatrometom.

Osim glazbenog programa, Sudamja 2024. nudi niz drugih događanja, izložbi i sportskih aktivnosti, slaveći tako raznolikost i bogatstvo kulturne baštine Splita. Središnji sakralni dio proslave uključuje tradicionalnu procesiju i svetu misu na Dan svetog Dujma, 7. svibnja na Rivi. Procesija započinje u 10 sati ispred katedrale svetog Dujma.

Programom ovogodišnje Sudamje obuhvaćene su i velike obljetnice poput godišnjice smrti Marka Marulića, stoljeće Jedriličarskog kluba Labud te stote godišnjice Salona Galić. Novitet je i inozemni program, a ove godine Švicarska kao inozemni partner poklanja jazz koncert na Pjaci te izložbu u Staroj gradskoj vijećnici. Planiran je bogat program gradskih ustanova u kulturi za sve uzraste, a Hrvatsko narodno kazalište splitskim umirovljenicima poklanja izvedbu Splitskog akvarela 8. svibnja.

Detaljan program pogledajte ovdje

Vaša reakcija na temu