Turistička zajednica grada Splita i Grad Split organiziraju manifestaciju 'Štorije o' spize', koja će se održati 7., 8. i 11. studenoga 2025. na splitskoj Ribarnici i na Obrov gastro zoni.
Ovaj jedinstveni gastronomski događaj donosi autentične dalmatinske okuse i mirise, okupljajući lokalne proizvođače, vinare i ugostitelje te promovirajući zajedništvo, tradiciju i kulturni identitet Splita. Svi posjetitelji moći će uživati u ponudama OPG-ova i vinara, a riba za 7. i 8. studenoga bit će osigurana donacijom tvrtke Centaurus, dok će dobrovoljni prilozi biti namijenjeni Centru Juraj Bonači.
Program manifestacije posebno ističe 7. studenoga (petak), kada će prisutne zabavljati Boris Oštrić i Ribari, a vinski doživljaj obogatit će Ivan Rakitić predstavljajući svoja vina. Učenici Turističko-ugostiteljske škole Split, uz svoje mentore i chefove, pripremat će jela koja odražavaju bogatu dalmatinsku gastronomsku baštinu.
Dan poslije, 8. studenoga, posjetitelje očekuju gosti iz Konavla, a restoran Makarun održat će besplatnu radionicu izrade makaruna, pružajući priliku za edukaciju i interakciju s posjetiteljima.
Kao i prethodnog dana, svoj doprinos dat će OPG-ovi i vinari, stvarajući autentičnu eno-gastro atmosferu.
Završnica manifestacije, 11. studenoga, održat će se uz nastupe OPG-ova i vinara, a događaj će biti upotpunjen koncertom Mladena Grdovića ispred Ribarnice, s početkom u 20.00 sati.
Manifestacija 'Štorije o' spize' promiče vrijednosti održivog turizma, lokalne gastronomije i kulturnog identiteta, potvrđujući Split kao središte mediteranskog načina života.