Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović SUTRA U GKMM-u Splitska promocija knjige o Caminu 'najpoznatijeg hodočasnika među hrvatskim menadžerima'

SUTRA U GKMM-u Splitska promocija knjige o Caminu 'najpoznatijeg hodočasnika među hrvatskim menadžerima'

Boris Trupčević bio je direktor i urednik najtiražnijih medija

Promocija knjige Borisa Trupčevića '1000 kilometara povratka sebi' održat će se u petak, 10. svibnja, s početkom u 18 sati u Središnjoj knjižnici GKMM-a u Splitu. Ovaj medijski stručnjak postao je najpoznatiji hodočasnik među hrvatskim menadžerima nakon što je prehodao put od Francuske do Atlantika i o tome napisao '1000 kilometara povratka sebi'. No, njegova knjiga nije samo priča o Caminu, čuvenom hodočašću u Santiago de Compostelu, ovo je djelo o ljubavi. Ljubavi prema sebi, ljubavi prema drugima, ljubavi prema ljubavi. I reći da je ovo tek još jedna knjiga o Caminu bilo bi isto što i reći da je Neruda tek još jedan pjesnik fasciniran i zaokupljen vječnom i nepresušnom temom ljubavi. U tom smislu, navedeno je u najavi splitske promocije, '1000 kilometara povratka sebi' knjiga je koja, kroz autorov introspekcijski putopis i osobno iskustvo, refleksije i duboka promišljanja koja koketiraju s ozbiljnim filozofskim idejama, susrete s drugim peregrinosima koji variraju od šaljivih anegdota do egzistencijalnih dvojbi i pravih životnih drama, te opise španjolskih pejsaža, gradova i mjestašca koji zbog ganuća tjeraju suze na oči, potvrđuje kako su i ljubav i Camino vječne teme o kojima se nikad neće moći prestati progovarati.


'O ljubavi i o tetovaži koju Camino ostavlja na čovjekovu dušu već se odavno sve zna. Ipak, čitajući baš ovu knjigu i baš ovo iskustvo osjećat ćete se kao da i o ljubavi i o Caminu čitate prvi put. I taj prvi put bit će oslobađajući, prepuštajući i sveprožimajući. Autor ljubav filigranski pronalazi u djelima, namjeri i činjenju, a također precizno secira što ljubav - nije', stoji u pozivu na književno druženje u Gradskoj knjižnici Marka Marulića.

Trupčević je, među ostalim, bio glavni urednik i predsjednik uprave 24sata, direktor Styria Media Group za Hrvatsku, predsjednik uprave Večernjeg lista, izdavački direktor Sanoma Magazines Zagreb (kasnije Adria Media) i glavni urednik magazina Story. 

Stoga je posebno poglavlje knjige, kao iskusni menadžer, autor posvetio vrijednim poukama Camina za kolege menadžere koje su, zapravo, svima univerzalno korisne.

Vaša reakcija na temu