Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović U Splitu počinje petodnevni HANDS festival

U Splitu počinje petodnevni HANDS festival

Manifestacijom će se promovirati tradicijski obrti, domaći proizvodi, glazba, običaji i folklor

HANDS (Heritage Artcraft Nature Domestic Split) - festival nematerijalne baštine - naziv je manifestacije koja će se u organizaciji agencije Spalatum D.M.C. održati u Splitu od 20. do 24. travnja. 

Manifestacija je promocija tradicijskih obrta, domaćih proizvoda, glazbe, običaja i folklora kao dijelova nematerijalne kulturne baštine i njihova implementacija u turističku ponudu s naglaskom na isticanje lokalnih identiteta u doba globalizacije.

Manifestacija je sastavljena od sajamskog dijela na kojem će se predstaviti najbolji proizvođači autohtonih proizvoda, starih zanata, prezentatori rukotvorina i umijeća koji pripadaju našoj nematerijalnoj baštini i programskih sadržaja kao što su koncerti tradicijskih glazbala, klapske pjesme i folklornog programa.

Sajam tradicijskih obrta, rukotvorina i autohtonih proizvoda održavat će se od srijede do nedjelje na splitskoj Rivi od 8 do 21 sat, a svi posjetitelji će moći besplatno sudjelovati i na radionicama izrade tradicijskih drvenih igračaka, pletenja, izrade suvenira i oblikovanja gline. 

- HANDS festival jamči kvalitetne sadržaje svim domaćim i stranim posjetiteljima grada koji će u velikom broju narednog vikenda uživati u ljepoti baštine satkane u rukotvorinama i folklornim i klapskim programima na najatraktivnijim gradskim lokacijama - poručuje voditeljica projekta Marija Stančin Mijanić.

U srijedu, 20. travnja u 12 sati manifestacija se otvara uz nastup dječjih klapa. U četvrtak u 19 sati u istočnom dijelu Podruma Dioklecijanove palače, u prostoru carske blagovaonice, održat će se etno koncert 'Hrvatska tradicijska glazbala' u izvedbi etno glazbenika Olivera Rogošića, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje. U petak pak na centralnoj pozornici na Rivi u 18 sati će se održati folklorni program. Subota će biti rezervirana za jutarnje radionice na sajmu od 10 sati. Udruga ANST na svom štandu će imati besplatnu radionicu obrade gline, etno radionica igračaka Hrvatskog zagorja za najmlađe također je od 10 sati. U 12 na centralnoj pozornici će se održati klapski program. I u nedjelju od 10 će se moći pohađati besplatne radionice tradicijskih obrta. 

Vaša reakcija na temu