Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay SVAKA ČAST Gesta 13-godišnjeg Splićanina dirnula mnoge, vratio izgubljeni novac

SVAKA ČAST Gesta 13-godišnjeg Splićanina dirnula mnoge, vratio izgubljeni novac

Ružica Zorman podijelila je priču o Ivanu koji je svojom gestom pokazao da ima poštenih ljudi

Da još uvijek (srećom) postoje pošteni mladi ljudi, pokazuje primjer mladog Splićanina. Čitateljica Dalmatinskog portala Ružica Zorman odlučila je javno pohvaliti gestu 13-godišnjeg Ivana Ž. Naime, pošteni dječak pronašao je novac i odlučio ga vratiti vlasniku. 

Čini se kao uobičajena vijest, ali Ivan nije odolio iskušenju, kojem bi mnogi podlegli. 

- Imala sam potrebu ovim putem pohvaliti jednog dječaka koji je svojim primjerom pokazao da postoje časni i pošteni ljudi. Prošli tjedan u ludilu kuna i eura, u pekari na Kili dječak je na podu pronašao 70 eura. Bez ikakve dvojbe pitao je sve prisutne je li netko izgubio taj iznos. Nitko od prisutnih nije dao potvrdan odgovor pa je prodavačici dao pronađen iznos i zamolio da pronađe vlasnika. Pregledali su kamere u pekari i pronašli su vlasnika koji je rekao kako bi volio počastiti dječaka. Brzo se proširila vijest i saznali smo da se dječak zove Ivan i da ima 13 godina, a time je njegova gesta još i veća. Pitanje je kako bi u takvom iskušenju reagirali njegovi vršnjaci - priča nam Ružica koja se toga danas našla u pekari i koja nas je puna dojmova izvijestila o događaju.

- Svaka čast Ivanu i njegovim roditeljima na odgoju, on je primjer vrlo rijetkih osoba koje bi to napravile. Nisam mogla tu količinu ponosa zadržati za sebe i odlučila sam javno pohvaliti Ivana i poslati pozitivnu poruku - zaključila je naša sugovornica.

Vaša reakcija na temu